Dé doelpuntenmachines uit de Premier League: indrukwekkende cijfers

Timothy Collard
Timothy Collard
| 6 reacties
Dé doelpuntenmachines uit de Premier League: indrukwekkende cijfers
Foto: © Photonews

Volgende week gaat de Premier League editie 2014- 2015 van start. Het wordt vanzelfsprekend weer een seizoen smullen met verschillende topclubs die voor de titel zullen gaan strijden. Maar welke spelers scoorden het meeste aantal doelpunten in de Premier League?

Door Timothy Collard

Door de jaren heen passeerden er heel wat vlot scorende spitsen de revue in Engeland. De ene was lang de andere niet, maar één ding hebben onderstaande spelers gemeen: ze komen zo makkelijk tot scoren.

10 Robin van Persie

Van Persie zit momenteel aan 134 treffers in de Premier League. De Nederlander speelde voor Arsenal en Manchester United en kan dit seizoen mogelijk weer enkele plaatsjes opschuiven. Voorlopig opent hij de top tien.

9 Teddy Sheringham

Goaltjesdief bij uitstek. De Engelsman speelde onder andere voor Tottenham, Manchester United en West Ham United. In totaal klokte hij als ouwe rot af op 146 goals in de Premier League.

8 Les Ferdinand

Ferdinand zorgde achtereenvolgens bij QPR, Newcastle United, Tottenham, West Ham en Leicester City voor doelpunten. De inmiddels 47-jarige Ferdinand lukte 149 goals.

7 Michael Owen

Michael Owen maakte furore bij Liverpool, waar hij uitgroeide tot één van de meest gevreesde spitsen ter wereld. Speelde later ook nog bij Newcastle en Manchester United en zette de netten uiteindelijk 150 keer bol in de Premier League.

6 Robbie Fowler

Nog een oude bekende voor de fans van Liverpool. Fowler versleet doorheen zijn carrière heel wat clubs, maar zorgde vooral bij the Reds voor een pak goals (120). In totaal vond de spits 163 keer de weg naar doel.

5 Frank Lampard

De vreemde eend in de bijt. Lampard is de enige middenvelder in de geschiedenis van de Premier League die zo vaak tot scoren kwam. Het boegbeeld van Chelsea, de komende maanden op huurbasis aan de slag bij Manchester City, scoorde in totaal 168 keer. Geweldige cijfers voor een middenvelder.

4 Wayne Rooney

Rooney zit nu reeds aan 175 doelpunten in de Premier League. De spits stak de neus aan het venster bij Everton en ontwikkelde zich verder bij Manchester United. Met nog enkele jaren voor de boeg kan Rooney nog enkele plaatsjes stijgen.

3 Thierry Henry

Natuurlijk ontbreekt ook Thierry Henry niet in dit lijstje. De Fransman scoorde 175 goals voor Arsenal. Hij staat ‘hoger’ dan Rooney omdat hij minder wedstrijden nodig had dan de Engelsman.

2 Andrew Cole

189 goals in de Premier League. Maakte deel uit van het memorabele Manchester United dat in 1999 de treble veroverde. Cole zorgde ook voor goals bij Newcastle United, Blackburn Rovers en Fulham.

1 Alan Shearer

Niemand die tot op heden nog maar kan dromen van het record van Alan Shearer. De doelpuntenmachine scoorde aan de lopende band bij Blackburn Rovers en Newcastle United. Het leverde Shearer een hallucinant totaal van 260 goals in de Premier League op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties