Angel Di Maria legt wereldkampioen over de knie

Caroline Tonnelier
| 24 reacties

De heruitgave van de WK-finale was vandaag natuurlijk de absolute topper in het lange rijtje oefeninterlands. Di María maakte er met drie assists en één doelpunt zowat een one-man show van.

Angel Di María was in afwezigheid van Messi dé grote man in de revanche van Argentinië voor de verloren WK-finale. Op een heerlijke voorzet van de aanwinst van Manchester United was het Aguëro die na twintig minuten de score opende. Nog voor de rust verdubbelden de Zuid-Amerikanen hun voorsprong. Lamela werkte een nieuwe assist van Di Maria tegen de netten.

Nog had de ex-speler van Real Madrid er niet genoeg van. Na de pauze deelde hij ook een assist uit voor Fernandez. Met een kopbal zorgde hij voor de zware 0-3 cijfers. En nog was het niet gedaan, want Di María pikte zelf ook nog een doelpuntje mee. Met een heerlijk opwippertje werd doelman Neuer een vierde keer geklopt.

De wereldkampioen had bij die vernederende tussenstand toch nog een reactie in huis. Schürrle bracht de Duitsers kort na de 0-4 op het scorebord. Het laatste woord was, net als in de WK-finale, voor Mario Götze. Al zal hij daar nu wel een pak minder blij om geweest zijn...