Stroomversnelling in stadiondossier Mechelen? "Gemeenteraad beslist volgende week over waarborg"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 28 reacties
Stroomversnelling in stadiondossier Mechelen? "Gemeenteraad beslist volgende week over waarborg"
Foto: © SC

Volgende week weet KV Mechelen of de stad borg zal staan voor een banklening voor de renovatie van Achter de Kazerne. De plannen liggen al een tijdje op tafel. Enig probleem: het stadion is eigendom van het stadsbestuur. De gemeenteraad van volgende week is beslissend.

KV Mechelen wil haar stadion al een tijdje renoveren. Achter De Kazerne ligt er dan wel niet bouwvallig bij, maar Malinois hoopt verder door te groeien met een grotere voetbaltempel. Het Argos Stadion is eigendom van de stad. Om een lening aan te gaan moet het stadsbestuur dus borg willen staan.

De Antwerpenaren hebben alleszins een goed oog in de positieve afloop. "Het College van Burgemeester en Schepenen zal volgende week aan de gemeenteraad voorstellen om een bankwaarborg te verschaffen", vertelt Thierry Steegmans. "Die waarborg heeft KV Mechelen nodig om bij de bank de lening te krijgen om de plannen te realiseren."

Er is geen enkel risico voor de stad. Het is dus een win-winsituatie

"Er is geen enkel risico voor de stad", besluit de financieel directeur van Malinois. "We hebben natuurlijk onze uitstekende financiële situatie toegelicht, maar in geval van nood kan het stadsbestuur zelfs onze televisiegelden opeisen. Eigenlijk is het dus een win-winsituatie voor alle partijen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties