Vissen komen niet naar voetbal kijken? "Albertpark altijd voor 90 procent vol"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Vissen komen niet naar voetbal kijken? "Albertpark altijd voor 90 procent vol"
Foto: © Photonews

KV Oostende is 'hot' en dat valt ook af te leiden uit het toeschouwersaantal. Sinds de jaren '90 vonden nooit zoveel supporters de weg naar het Albertpark. Tijdens de eerste vijf thuiswedstrijden zorgden de KVO-fans voor een bezettingsgraad van 90 procent.

De absolute publiekstrekkers waren natuurlijk de wedstrijden tegen RSC Anderlecht en Club Brugge. In beide gevallen waren de vakken voor de thuissupporters uitverkocht, wat ruim 5.800 supporters betekent. Maar ook tegen KRC Genk, KV Mechelen en KAA Gent waren de zitjes voor thuissupporters voor negentig procent volzet. En daar zijn de goede prestaties van the Kustboys natuurlijk ook niet vreemd aan.

“Maar dat heeft ook te maken met onze prijzenpolitiek. KVO trekt immers volop de kaart van de supporters en koos bewust voor goedkope abonnementen. Het aantal abonnees verdubbelde dan ook, van 1.500 naar 3.300”, aldus pers- en communicatieverantwoordelijke Bram Keirsebilck.

Winnen of verliezen, er is altijd ambiance

Maar niet alleen de ‘gewone’ zitjes zijn populair, ook de business seats zijn een schot in de roos. Tegen Club Brugge waren er maar liefst 700 eters. “We bieden een totaalconcept aan,” aldus directeur Patrick Orlans. “Bij ons kunnen de bedrijfsleiders vóór en na de wedstrijd netwerken in een sfeervolle omgeving. Winnen of verliezen, er is altijd ambiance in ons businessgebouw.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties