Jonge Flames stomen door en zijn (quasi) zeker van volgende kwalificatieronde

In Letland zijn de U17 op zoek naar een plek in de volgende ronde van de kwalificaties voor het EK 2015. Na een overwinning tegen het thuisland ging nu ook Wit-Rusland voor de bijl.

Net als tegen Letland was België ook in match twee meer dan baas. Wit-Rusland kwam er eigenlijk nauwelijks aan te pas, het enige probleem van de Belgen was dat scoren weer een beetje uitbleef.

Iets over halfweg legde Soree de 1-0 tegen de touwen, vlak voor rust werd de score verdubbeld via Celien Guns - die ook al scoorde tegen Letland. In de tweede helft lieten de Flames na de score hoger te laten oplopen, maar met 6 op 6 staan ze wel erg knap op kop in de poule.

Tegen thuisland Letland werd eerder namelijk al met 3-0 gewonnen. Zaterdag volgt nog een duel tegen Wales, maar aangezien de top-2 van elke poule doorgaat is de kans quasi nihil dat de jonge Flames zelfs met een (zware) nederlaag nog uit de eliteronde kunnen worden gehouden.