Malaise in Spanje houdt aan: wat nu Del Bosque?

Caroline Tonnelier
| 4 reacties
Malaise in Spanje houdt aan: wat nu Del Bosque?
Foto: © SC

Na een dramatisch WK blijft Spanje, nog steeds Europees kampioen, op de sukkel. In de tweede wedstrijd van de kwalificatiefase gingen de mannen van Del Bosque verrassend onderuit.

Een aantal oudgedienden nam na het WK afscheid als international. Anderen beslisten om wel door te gaan. Daardoor onderging Spanje een gedeeltelijke verjongingskuur. Aangevuld met een pak routine zou dat een goede mix moeten geven, maar voorlopig is daar weinig van te merken.

Doelmannenkwestie

Iker Casillas ligt zwaar onder vuur. Een deel van de fans van Real Madrid ziet hem liever naast de ploeg dan onder de lat en ook bij de nationale ploeg vragen de supporters om een alternatief. Echt verwonderlijk is dat ook niet, want het eens zo betrouwbare sluitstuk stapelt de voorbije maanden de grote blunders en kleinere missers op en dat kost punten. Intussen blijft David De Gea groeien en is hij stilaan dus toch helemaal klaar om de nummer één van zijn land te worden.

Diego Costa is een schim van zichzelf bij Spanje

Diego Costa speelt de pannen van het dak bij Chelsea en scoort er met de ogen dicht. Bij Spanje wil het voorlopig nog steeds niet lukken. Veel alternatieven waren er echter niet in de selectie van Del Bosque. Valencia-aanvallers Paco Alcacer en Rodrigo Moreno komen immers nog maar pas piepen. Er loopt in Spanje natuurlijk nog wel wat talent rond, maar een aantal van hen is lang niet zeker van een basisstek bij hun elftal.

Xavi vervangen, geen sinecure

Op het middenveld was het duo Xavi-Iniesta jarenlang dé draaischijf van Spanje en van FC Barcelona. Koke is bij de nationale ploeg de gedoodverfde opvolger van Xavi, maar de Catalaanse legende opvolgen is natuurlijk geen sinecure.

Automatismen

Met een aantal nieuwe spelers mist Spanje een aantal automatismen. Het aandeel van Barcelona in de selectie blijft aanzienlijk, maar er staan toch ook heel wat spelers van andere ploegen en andere competities tussen de lijnen. Daar opnieuw een even goed draaiende machine van bouwen lukt duidelijk niet van vandaag op morgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties