Robben woest: ""Dit is waardeloos en Nederlands elftal-onwaardig"

Robben woest: ""Dit is waardeloos en Nederlands elftal-onwaardig"
Foto: © Photonews

Het zijn barre tijden voor het Nederlands elftal. Drie nederlagen in vier duels, het is geleden van... de laatste keer dat Guus Hiddink bondscoach was. Tegen IJsland werd een nieuw dieptepunt bereikt en sterspeler Arjen Robben nam dan ook geen blad voor de mond.

"Dit is waardeloos en Nederlands elftal-onwaardig", aldus Robben bij de NOS. "We doen het allemaal zelf, we moeten dus in de spiegel kijken. Ik moet ook oppassen, want ik kook van binnen. We moeten nu niet met het beschuldigende vingertje naar elkaar gaan wijzen. Maar er gebeurden dingen op het veld, dat mag niet op dit niveau."

"Het loopt gewoon niet goed. Buiten het feit dat je twee goals cadeau geeft, is het ook zo dat we voetballend gezien niet komen waar we willen zijn. We kunnen niet de vrije mensen vinden, het lukt niet om de één-tegen-één te creëren. Dan wordt het heel moeilijk en moet je wachten op iets dat ontstaat."

Het is twee voor twaalf

"In de eerste helft kregen we nog twee, drie goede kansen. Die moet je maken, daar moet je ook kritisch op zijn", vervolgde Robben. "We moeten bij onszelf te rade gaan en mogen niet elke keer teruggrijpen op het WK. We beginnen bij nul en moeten niet denken dat we goed zijn, want we zijn niet goed. Dat hebben we vanavond kunnen zien. We moeten keihard knokken, het gaat niet vanzelf. Het is nu twee voor twaalf. Het EK is over twee jaar en daar willen we graag bij zijn. Maar dan moet er wel wat gebeuren"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties