Titelverdediger kan zich niet plaatsen voor EK U21

Caroline Tonnelier
| 1 reacties
Titelverdediger kan zich niet plaatsen voor EK U21
Foto: © photonews

Vorig jaar kroonden de Spaanse U21 zich nog tot Europees kampioen, maar dat kunstje zullen ze volgend jaar niet kunnen overdoen. Servië bleek immers te sterk in de play-offs.

Bij Spanje lopen toch wel een aantal ronkende namen rond. Denk maar aan Isco, Gerard Deulofeu of Munir El Haddadi. Zij konden echter het verschil niet maken tegen Servië, dat in de kwalificaties ook al te sterk bleek voor België. Na een 0-0 in de heenmatch bracht een own-goal van Ñiguez de bezoekers op voorsprong. Sergi Roberto stelde in blessuretijd nog gelijk, maar dat volstond niet. Zeker niet toen Kostic er een minuut later nog 1-2 van maakte.

Portugal en Nederland maakten er een echt spektakelstuk van. De Portugezen hadden de heenmatch al met 0-2 gewonnen en het EK leek dus binnen. Die kwam ook nooit in gedrang, maar aan doelpunten was er dus geen gebrek in Pacos de Ferreira. Ruben Vezo, Ruben Neves, Ricarod (2x) en Bernardo Silva scoorden voor de thuisploeg. Aan de overkant vonden Weghorst, Kongolo en Aké (2x) de weg naar de netten.

Overige uitslagen:
Italië - Slovakije 3-1 (heen: 1-1)
Kroatië - Engeland 1-2 (heen: 2-1)
Duitsland - Oekraïne 2-0 (heen: 0-3)
IJsland - Denemarken 1-1 (heen: 0-0)
Zwdden - Frankrijk 4-1 (heen: 2-0)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties