Doelpunten en overzicht Oost-Vlaanderen (speeldag 09)

Gentil Dossche

Lennart Mertens en Sam Van Moorhem scoorden elk 2 keer, terwijl Niek Van Sprundel voor een hattrick zorgde. Zij droegen ruim bij tot een totaal van 27 treffers deze week. Van Sprundel neemt opnieuw alleen de leiding over.

Goalgetters: 14: Van Sprundel (Zelzate) 13: Mertens (Dikkelvenne) 7: Schoukens (Appelterre) 6: Erkoc (Melsele) Vanderbeck (Eine) Vertonghen (Kruibeke) 5: Iakovlevski (Rapide) Nkulu, Wantens (Appelterre) 4: Broeckaert (Drongen) Jens De Landtsheer (Voorde) Dekeukeleire (Lovendegem) Dillens (Meldert) Kesteloot (Dikkelvenne) Mbemba (Appelterre) Thuy (Stekene) Van De Manacker (Kruibeke) Van der Cruyssen (Laarne) Vergucht (Eine) 3: Asselman, Jonas De Landtsheer (Voorde) De Block, Van Impe (Rapide) Gacem, Robaeyst (Dikkelvenne) Kissi (Dikkelvenne) Koppen (Stekene) Noël-Dero (Appelterre) Van Den Branden (Ninove) Van Nieuwenhuyze (Robur) 2: Bellon, Geeroms, Standaert, Van Damme (Ninove) Bulens, Verstraete (Maldegem) Cathoir (Melsele) Cooreman (Rapide) De Caluwé (Robur) De Clercq, Mestdagh (Drongen) De Rouck (Eine) De Smet, Hebberecht, Jacobs, Maenhout, Van Moorhem (Zelzate) Hooge, Moreels (Voorde) Saeys (Meldert) Van Der Haeghen (Dikkelvenne) Yzewyn (Stekene). 1: 50 spelers

Speeldag 9: In een gelijk opgaande wedstrijd klom Ninove aan de rust op voorsprong maar Maldegem zorgde voor de gelijkmaker. Toen de thuisploeg opnieuw scoorde moesten de bezoekers passen. Standaert 1-0, Verstraete 1-1, Bellon 2-1

Robur Moerzekescoorde eerst maar Melsele kwam snel langszij. Beide ploegen streden voor de overwinning en in het slot kon de thuisploeg een nieuwe achterstand neutraliseren. Belhaj 0-1, Erkoc 1-1, Van Buyten 1-2, Weever 2-2

Toen Avanti Stekene al vroeg op achtervolgen was aangewezen wist de thuisploeg meteen dat een stunt te hoog gegrepen was. Nog voor de rust legde Appelterre de 9de overwinning op rij vast. Schoukens 0-1, Machtelinckx 0-2, Nkulu 0-3, Mbemba 0-4

Om in de running te blijven voor de 1ste periodetitel nam een gedreven Dikkelvenne direct het commando en Lovendegem was het kind van de rekening. Kissi 0-1, Rigaux 0-2, Kesteloot 0-3, Mertens 0-4 en 0-5

Al aan het kwartier lag TK Meldert uitgeteld op de vloer en kon een vlot scorende Zelzate nooit in verlegenheid brengen. Van Moorhem 0-1, Van Sprundel 0-2, 0-3 en 0-4, Druwé 0-5, Van Moorhem 0-6

Pas na een bezoekend mistasten kon Voorde de score openen al lieten ze voordien enkele kansen onbenut. Eine probeerde tevergeefs langszij te komen en eens tot 9 herleid was de kous helemaal af. Coppens 1-0

Zowel Laarne-Kalken als Kruibeke viseerde het doelhout. Aan het halfuur trof de thuisploeg 2 keer raak in enkele minuten tijd en hield nadien de controle over de gretige bezoekers. Vertonghen 1-0, Rensing 2-0

In een magere eerste helft konden Drongen en Rapide Lebbeke dreigen maar afwerken was er niet bij. Na de pauze drukte de thuisploeg en de bezoekers scoorden. In blessuretijd zorgde een counter voor de eindstand. Cooreman 0-1, Van Impe 0-2

Rangschikking: Appelterre 27p Dikkelvenne 24p Zelzate 20p Ninove 17p Voorde en Laarne-Kalken 16p Rapide Lebbeke 13p Stekene 11p Kruibeke, Eine en Melsele 10p Drongen 8p Lovendegem 7p Maldegem en Robur 6p Meldert 3p.

Speeldag 10: zaterdag: Maldegem – Drongen (19u30) Rapide – Melsele (20u). Zondag: Appelterre - Lovendegem, Dikkelvenne – Voorde, Eine – Meldert, Robur – Stekene, Zelzate – Kruibeke (14u30) en Laarne-Kalken – Ninove (15u)

Foutje gezien? Contacteer Gentil Dossche via gentil@telenet.be of op 0499-767.499