Benitez: 'Niet de beste wedstrijd van Napoli'

Jeroen Evens
| 1 reacties
Benitez: 'Niet de beste wedstrijd van Napoli'
Foto: © photonews

Zaterdagmiddag trok Napoli in de topper tegen Roma aan het langste eind. De Azzurri versloegen in eigen huis de ploeg van Naingolan met 2-0 en speelden een beresterke partij. Coach Rafa Benitez blijft echter streng: "Ik denk niet dat het onze beste prestatie was".

“Natuurlijk zijn er dingen waar we spijt van hebben.” vertelt Benitez aan Sport Mediaset. Hij weerlegt de positieve commentaar dat dit misschien wel de beste wedstrijd van zijn team was sinds hij aan het roer staat. “Ik denk van niet. Afgelopen jaar hebben we vele belangrijke wedstrijden gehad, zoals tegen Roma, Fiorentina en Juventus.”

Roma laat na dit verlies de kop aan Juventus en achtervolgt nu op drie punten, terwijl Napoli oprukt naar een voorlopige derde plaats in de Serie A. Toch kan Benitez niet onderdrukken dat hij denkt aan wat had kunnen zijn. “Wanneer je een penalty mist tegen Chievo, een andere tegen Atalanta, en in de laatste minuut een goal binnenkrijgt tegen Inter, dan is het normaal dat je zulke dingen betreurt. Maar we moeten vooruit kijken en ons op de borst kloppen, wetende dat we een sterk team hebben.”

Over zijn eigen rol in de overwinning blijft Benitez bescheiden: “Wij coaches kunnen maar een klein deel meehelpen, uiteindelijk ligt de verantwoordelijkheid bij de spelers. Als zij het niveau van intensiteit zoals vandaag kunnen bereiken, maakt dat het allemaal makkelijker voor de coach”.  Wanneer er gepeild wordt naar de ambitie van Napoli dit seizoen blijft de Spanjaard met de voeten op de grond. “Scudetto? Ik bekijk het allemaal van wedstrijd op wedstrijd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties