Gemma Bonner: het mooie, geheime wapen van Liverpool en Engeland

Gemma Bonner: het mooie, geheime wapen van Liverpool en Engeland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Engelse vrouwenelftal is bijzonder populair de laatste maanden. We vragen ons af of dat iets zou te maken hebben met Gemma Bonner, die sinds vorig jaar international is en ook captain bij Liverpool.

We kunnen er niet naast kijken: de Engelse voetbalvrouwen zijn immens populair. Ze pakten 30 op 30 in hun WK-groep en mogen naar het WK in Canada.

Voor een oefeninterland tegen Duitsland op Wembley zijn ondertussen al meer dan 41.000(!) tickets verkocht. Dat is meer dan de 40.200 die afkwamen voor het vriendschappelijk duel tussen Engeland en Noorwegen bij de mannen.

Misschien heeft dat iets te maken met Gemma Bonner, een van de knapste vrouwelijke voetballers in Engeland. Zij speelde de voorbije twee jaren kampioen in Engeland met Liverpool, nadat ze overkwam van Chelsea.

De verdedigster maakte voor het eerst naam en faam toen ze 18 maanden geleden onder de zoden werd gestopt door Luis Suarez, tijdens een training van de mannen en vrouwen van Liverpool samen. Sindsdien is ze steeds meer uitgegroeid tot een icoon bij The Reds.

Sinds vorig jaar is ze ook international, al is de competitie bij de nationale ploeg uitermate groot. Op weg naar het WK 2015 speelde ze in drie kwalificatiewedstrijden mee. In die 270 minuten moest de Engelse verdediging geen doelpunten incasseren. (AVL)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties