Verrassing in Maribor: Chelsea speelt gelijk en Hazard kan toch penalty missen

Chelsea heeft verrassend puntenverlies geleden in Slovenië. Maribor hield de Engelse koploper op 1-1 dankzij een uitstekende prestatie van doelman Handanovic, die onder meer een penalty van Eden Hazard stopte.

Maribor 1-1 Chelsea

Petr Cech kreeg tegen Maribor opnieuw de voorkeur op Thibaut Courtois. De Tsjech kon echter niet voorkomen dat zijn ploeg verrassend op achterstand kwam. Ibraimi opende in het begin van de tweede helft de score. Matic bracht Chelsea op gelijke hoogte en nadien probeerden de Engelsen door te drukken. Ze zagen nog een doelpunt afgekeurd worden wegens twijfelachtig buitenspel.

Eden Hazard kreeg echter dé kans om zijn ploeg de drie punten te bezorgen. Doelman Handanovic, die voordien ook al had uitgepakt met enkele fantastische saves, werd echter de held van de avond. Hij stopte de penalty van onze landgenoot, die zo zijn foutloze reeks vanop de stip zag eindigen.

Sporting 4-2 Schalke

Sporting Lissabon wilde revanche nemen na de pijnlijke nederlaag in Duitsland. De own-goal van Slimani was geen al te best begin voor de Portugezen. De smaak van de overwinning smaakte achteraf echter extra zoet. Sarr zorgde voor de 1-1 aan de rust en na de pauze maakten Jefferson en Nani het verschil. In de slotfase leek het nog even spannend te worden na de aansluitingstreffer van Aogo. In blessuretijd zorgde Slimani nog voor het orgelpunt: hij maakte zijn own-goal helemaal goed door de 4-2 eindstand op het bord te zetten.