De Duivelse weg richting top drie: sleutelmomenten

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
De Duivelse weg richting top drie: sleutelmomenten
Foto: © Photonews

De Rode Duivels kunnen zondag geschiedenis schrijven. Een overwinning tegen Wales zorgt er namelijk voor dat ons land over Colombia naar de derde plaats in de FIFA-ranking wipt. Hoe zag de weg naar de top eruit voor de troepen van Marc Wilmots?

Door Cédric De Volder

Eerst gaan we nog eventjes terug naar zo'n twee jaar geleden. De Rode Duivels bereikten een dieptepunt met een vierenveertigste plaats op de FIFA-ranking. Het was de tijd dat de Belgische voetbalbond met uitnodigingen moest gooien om de Heizel voor een vierde gevuld te krijgen. Ondertussen vertoeven we in een andere wereld. Nog één overwinning en de derde plaats is van ons. En dan moeten Eden Hazard en kornuiten enkel nog Duitsland en Argentinië voor zich dulden...

15/11/2011: Frankrijk 0 - 0 België

Het geloof in de Rode Duivels was er natuurlijk al langer. Sinds die memorabele 4-4 tegen Oostenrijk ging de natie beetje bij beetje meer achter de nationale ploeg staan, maar er was nog steeds geen lijn te trekken in de resultaten. Ongeveer twee jaar geleden hielden Vincent Kompany en co Frankrijk in bedwang in het Stade de France. Sinds die dag was er meer en meer geloof dat het WK in Brazilië haalbaar was. Met het gekende resultaat...

07/09/2012: Wales 0 - 2 België

Nochtans werd de WK-kwalificatiecampagne met een bang hartje op gang geschoten. De verplaatsing naar Cardiff werd niet enkel gezien als cruciaal, maar meteen ook als één van de zwaarste wedstrijden in de groep. De Rode Duivels gingen er desondanks winnen na doelpunten van Vincent Kompany en Jan Vertonghen. België hield het vier dagen later in het eigen Koning Boudewijnstadion dan wel op een 1-1-gelijkspel tegen Kroatië, maar de weg naar Brazilië leek plotseling een pak beter berijdbaar.

11/10/2013: Kroatië 1 - 2 België

De 0-3-overwinning bij Servië was dan misschien wel het moment waarop het volledige land vol in de kansen van de Rode Duivels ging geloven om ook iets te betekenen in het land van Koning Voetbal, maar hét hoogtepunt van de campagne was natuurlijk het binnenhalen van de groepswinst en bijhorende kwalificatie voor het WK. Held van het vaderland die avond: Romelu Lukaku met twee rozen.

17/06/2014: België 2 - 1 Algerije

De Rode Duivels hadden met Tunesië, Rusland en Zuid-Korea niet te klagen over hun poule op het WK. De openingswedstrijd voor onze landgenoten was meer dan lastig, maar uiteindelijk trokken Marouane Fellaini en Dries Mertens het laken in de slotfase naar zich toe. Het sfeervolle stadion in Belo Horizonte was tot dan gedomineerd door de meer dan luidruchtige Algerijnen die hoopten op een stunt. 

05/07/2014: Argentinië 1 - 0 België

Het WK-sprookje eindigde voor onze Rode Duivels in de kwartfinale van amper acht minuten voetballen. Gonzalo Higuain was de boosdoener van dienst, maar de nederlaag wakkerde het geloof in onze nationale troepen alleen maar aan. "Het sprookje is over, maar in 2016 gaan we voor de Europese titel", herinneren we ons nog de woorden van Vincent Kompany daags na de uitschakeling.

16/11/2014: België wint van Wales en klimt naar plaats drie... (o.v.)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties