Hiddink voor cruciaal duel: "Niet te veel op mij focussen"

Jeroen Evens
| 1 reacties
Hiddink voor cruciaal duel: "Niet te veel op mij focussen"
Foto: © photonews

Vorige week verbond Hiddink zijn lot als bondscoach aan het resultaat van zondagavond tegen Letland. De Nederlandse veldheer lijdt naar eigen zeggen niet onder de druk.

Zondagavond probeert Nederland zijn tweede driepunter te halen in de kwalificatiecampagne voor het EK in Frankrijk. Deze wedstrijd blijkt onmiddellijk al cruciaal voor Oranje, aangezien het nog maar drie punten verzamelde in drie matchen. Daarbij komt ook nog eens de extra aandacht omdat Hiddink vorige week zei dat hij zou opstappen mits verlies tegen Letland.

Maar de Nederlandse coach lijkt allerminst onder druk te staan en relativeert tegenover de NOS: “Ik vind dat helemaal niet zo’n groot thema. Ik heb dat spontaan gezegd toen ik daarover een vraag kreeg tijdens de persconferentie. Voor ons is die wedstrijd belangrijk.”

Hiddink ziet geen toegenomen druk om te presteren tegen Letland: “Het is niet anders dan in voorgaande wedstrijden. Dat voelde ik in de eerste wedstrijd ook al. Toen speelden we tegen Italië (0-2, nvdr) en daarna tegen Tsjechië (1-2, nvdr). De druk zat er bij mij toen ook al op, want nu loop je achter de feiten aan.”

De 68-jarige coach wil dan ook de druk van buitenaf niet te groot laten worden. “Ik moet een onderscheid maken tussen de buitenwereld en de binnenwereld. Want op de binnenwereld heb ik wel invloed, op de buitenwereld niet. En we moeten de invloed van buitenaf ook niet overschatten. Natuurlijk zijn er invloeden, maar dat moeten we heel goed afschermen.”

Oranje gaat alleszins met een goed gevoel de wedstrijd tegen Letland aanvangen. “Als ik zie hoe er getraind is na de wedstrijd tegen Mexico, en hoe er tegen Mexico niet altijd goed,  maar wel met strijdlust is gespeeld: dat zal morgen ook weer gebeuren.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties