Ligue 1: PSG verliest tweede keer op rij, Origi kan eindelijk weer winnen en geeft assist

Jeroen Evens

Guingamp heeft Paris Saint Germain zijn eerste nederlaag van het seizoen toegedient. Zo verliezen de Parijzenaars voor de tweede keer in één week tijd want eerder deze week was ook Barcelona te sterk voor PSG. Lille kon na twee draws en een verliesbeurt weer eens winnen.

Guingamp – Paris St. Germain 1 – 0

PSG beleeft een zwarte week. Na het verlies in Barcelona in de Champions League beet het zijn tanden stuk op een stug Guingamp. De Parijzenaars speelden hun slechtste wedstrijd van het seizoen. Matuidi weet het verlies aan een totaal gebrek aan vechtlust. Marseille kan, indien het vanavond wint in Monaco, uitlopen tot vier punten.

In het begin van de wedstrijd, na elf minuten, kwam Guingamp op voorsprong. Jeremy Pied scoorde op assist van Sankhare het enige doelpunt van de wedstrijd. Zowat alles wat Cavani probeerde mislukte, waardoor de Parijzenaars aanvallend ondermaats presteerden.

De enige speler die op niveau speelde voor PSG was Verratti. De Italiaan opende twee keer uitstekend voor Cavani en Ibrahimovic, maar de Uruguyaan zag zijn lobbal op de deklat stuiten, en de Zweed miste zijn controle alleen voor doel.

Er was nog veel commotie rond een niet-toegekende handsbal van Guingampspeler Lévèque, maar de scheidsrechter legde de bal niet op de stip. Zo verliest PSG zijn eerste wedstrijd van het seizoen, en laat aan Marseille de kans om uit te lopen tot vier punten.

Lille – Toulouse 3 – 0

Lille heeft weer eens een overwinning beet. De laatste weken draaide het niet goed in de competitie, en donderdag werd de ploeg van Origi nog uitgeschakeld in de Europa League. Tegen Toulouse kon het zich herpakken: het won verdiend met 3-0.

Met minder dan één minuut op de klok liep het al fout voor Toulouse. Maxime Spano maakte een fout op Origi en werd naar de kleedkamer gestuurd. Niet Origi, die zijn vorige penalty miste, maar verdediger Marko Basa zette zich achter de bal, maar ook hij miste zijn strafschop.

Enkele minuten later zette Lille zijn fout echter recht. Rechtsachter Djibril Sidibe bracht de thuisploeg op voorsprong op assist van Idrissa Gana Gueye.

Het was Lille dat na rust het best uit de kleedkamers kwam. Ryan Mendes maakte er na vijf minuten spelen 2-0 van. Onze landgenoot Divock Origi luidde de laatste goal in. Hij legde vanaf de zijkant de bal klaar voor Nolan Roux, die doelman Ahamadi verschalkte en Lille een deugddoende overwinning bezorgde.