Winterslaap in de Bundesliga: balans na een half seizoen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Winterslaap in de Bundesliga: balans na een half seizoen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In België rolt er momenteel geen bal meer over de velden, maar ook de (meeste) Europese topcompetities doen momenteel een verdiend dutje. Onze redactie bespreekt dagelijks de balans na een half seizoen. Vandaag starten we in de Duitse Bundesliga.

Door Cédric De Volder

De Belgen

In de bovenste regionen van de Bundesliga vinden we meteen twee Belgen terug. Kevin De Bruyne en Junior Malanda doen het met een tweede plaats met VfL Wolfsburg namelijk heel goed. Vooral eerstgenoemde scheert hoge toppen. Daarover hieronder meer.

Thorgan Hazard had dan weer eventjes moeite om zich door te zetten bij Borussia Mönchengladbach, maar de middenvelder kon ondertussen overtuigen. Filip Daems (Borussia Mönchengladbach, nvdr.) en Koen Casteels (1988 TSG Hoffenheim, nvdr.) zijn helemaal uit beeld.

De revelaties

En dan komen we automatisch bij VfL Wolfsburg en Kevin De Bruyne uit. Die Wölfe staan momenteel los op de tweede plaats en dat is vooral te danken aan de prestaties van onze landgenoot.

KDB werd zelfs verkozen tot de beste offensieve middenvelder van de Duitse topklasse. En dat wil iets zeggen in een land waar ook jongens als Thomas Müller en Mario Götze hoogtij vieren. Het leverde de Rode Duivel de interesse van Bayern München en Manchester City op.

Race voor de titel (al voorbij)

Bayern München is wederom op weg naar de landstitel. Der Rekordmeister is nu al enkele seizoenen op rij oppermachtig in Duitsland en het ziet er niet naar uit dat die hegemonie snel zal worden doorbroken.

De Beierse grootmacht telt ondertussen al elf punten voorsprong op Wolfsburg. De kloof met het derde geklasseerde Bayer Leverkusen bedraagt zelfs al zeventien eenheden!

In de problemen

Er strijden met Werder Bremen, Hamburger SV, Hertha Berlin en VfB Stuttgart een pak zogenaamde Traditionsvereine tegen het degradatiespook in de Bundesliga. Maar de grootste teleurstelling vinden we terug op de laatste plaats.

De rode lantaarn wordt namelijk gedragen door SC Freiburg en... Borussia Dortmund. De troepen van Jürgen Klopp werden als outsider voor de titel genoemd en stoomden als een Schnellzug door de Champions League, maar moeten opletten om niet in de 2.Bundesliga te verzeilen...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties