La Liga trapt alweer af: tussentijdse balans

Caroline Tonnelier
| 1 reacties
La Liga trapt alweer af: tussentijdse balans
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In La Liga is er amper tijd voor een winterstop. Dit weekend wordt het vervolg van de competitie alweer afgetrapt. Intussen zijn we ook in Spanje bijna halfweg en is het dus tijd voor een tussentijdse balans.

De Belgen

Vorig jaar konden we in La Liga volop genieten van de prestaties van Thibaut Courtois en zijn Atlético Madrid. Ook Toby Alderweireld mocht af en toe opdraven in het shirt van de colchoneros.

Beide heren spelen nu in Engeland, terwijl Vermaelen vanuit Londen werd opgestuurd naar Barcelona. Voor de verdediger was het dit seizoen echter alleen nog maar kommer en kwel en na zijn operatie is de voormalige aanvoerder van Arsenal nu aan het werken aan zijn revalidatie. 

De revelaties

Weinig verrassingen aan de top van het klassement. Net achter de top-drie is het wel een blij weerzien met Valencia en Villarreal. Ook Sevilla draait, ondanks het vertrek van onder meer Rakitic, gewoon opnieuw mee in de top-zes.

Bij een herboren Valencia is Paco Alcacer een van de grote sterren. Hij staat in de belangstelling van onder meer Liverpool en Milan, maar geeft zelf aan gewoon bij de club van zijn hart te willen blijven. 

Landskampioen Atlético Madrid zag na een absoluut topjaar een aantal toppers vertrekken, maar dat schiep dan weer ruimte voor nieuwe ontdekkingen. Zoals bijvoorbeeld die van de jonge verdediger José Gimenez

De titelstrijd: wie stopt Real Madrid af? 

Vorig seizoen won Real Madrid al de Champions League en dit seizoen komt de Koninklijke nog sterker voor de dag. Cristiano Ronaldo is met 25 goals na 15 speeldagen gewoonweg onstopbaar.

Dat geldt de laatste weken echter ook opnieuw voor Lionel Messi en op die manier blijft Barcelona in het spoor van de aartsrivaal. De top-drie wordt vervolledigd door Atlético, maar een nieuwe stunt lijkt moeilijk haalbaar. 

In de problemen

Onderaan het klassement is het naar goede Spaanse gewoonte bijzonder spannend. De rode lantaarn is voor Elche, dat bezig is aan het lastige tweede seizoen op het hoogste niveau. Ook promovendus Cordoba zit in de problemen, net als streekgenoot Granada.

Ook die andere neo-eersteklasser, Deportivo, is verwikkeld in de degradatiestrijd, net als Almería. Real Sociedad heeft het na een schitterend 2013-2014 dit seizoen een pak moeilijker en staat slechts twee punten boven de degradatieplaatsen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties