KBVB focust verder op vrouwenvoetbal: "We moeten het volleybal achterna"

KBVB focust verder op vrouwenvoetbal: "We moeten het volleybal achterna"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De BeNe League houdt op na dit seizoen, maar dat weerhoudt er de KBVB niet van om niet met optimisme naar de toekomst te kijken. Er komt een Topcompetitie Vrouwenvoetbal in België en er is alvast een gloednieuwe Football Academy voor meisjes. "Om zo het volleybal achterna te gaan."

Aernout Van Lindt in Brussel

De boodschap is duidelijk: in diverse fasen in het proces wil de KBVB verder inzetten op het vrouwenvoetbal.  "Want we hebben al wat werk kunnen opknappen en hebben veel goede plannen, maar er is ook nog veel werk", stak Steven Martens het op een persconferentie niet onder stoelen of banken.

Via zomerkampen, voetbalstages, talentdetectie en talentontwikkeling moet zowel de instroom als de doorstroom naar de uiteindelijk nationale ploeg, de Red Flames, kunnen worden gewaarborgd.

Football Academy

Extra troef sinds dit seizoen: een gecentraliseerde topsportschool meisjesvoetbal: de Football Academy van KA Redingenhof in Leuven. 25 talenten uit de eerste lichting proberen daar onder professionele begeleiding een stap te zetten naar een hoger niveau.

En daarbij wordt gekeken naar het volleybal: de Topsportschool van Vilvoorde begint ondertussen in het (dames)volley zijn vruchten af te werpen. "Maar er is meer nodig dan gewoon een Topsportschool", waarschuwt de coach van de Yellow Tigers - Gert Vande Broek. "Maar de weg van het volley willen we in ieder geval op", aldus Steven Martens.

De komende dagen leest u op onze site nog veel meer over het programma van de Red Flames voor 2015, de gestelde doelen en de Topcompetitie Vrouwenvoetbal. En we gingen ook een kijkje nemen in de Football Academy. Blijf ons dus volgen om alles te weten te komen over het vrouwenvoetbal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties