Bale gewaarschuwd: "Egoïsme wordt niet getolereerd"

Jeroen Evens
| 4 reacties
Bale gewaarschuwd: "Egoïsme wordt niet getolereerd"
Foto: © SC

Gareth Bale had afgelopen weekend een belangrijk aandeel in de winst van Real Madrid tegen Espanyol (3- 0), maar toch werd er na de wedstrijd vooral gepraat over het incident tussen Bale en Ronaldo. Bale liet na de bal klaar te leggen voor de Portugees, die furieus regaeerde.

Carlo Ancelotti was na afloop vol lof over de prestatie van de Welshman, maar waarschuwde hem ook dat egoïsme niet getolereerd wordt. Ploeggenoot Isco nam het op voor de duurste transfer aller tijden.

“Bale speelde erg goed” verklaarde coach Ancelotti in de pers, “Hij scoorde en speelde de hoofdrol bij het eerste doelpunt. Daarna vroegen de fans hem de bal naar Ronaldo te passen”.

“Als iemand egoïstisch is, moeten we daar iets aan doen. De fans verwachten veel van grote spelers, en Bale is daar één van” (Ancelotti)

De fase waarnaar Ancelotti verwees, betrof een aanval van de Madrilenen waarbij zowel Bale als Ronaldo betrokken waren. Bale kon misschien beter de bal afspelen naar Ronaldo, maar koos voor eigen succes. Hij miste de kans echter, wat frustratie opriep bij CR7. Bekijk de beelden van de bewuste fase hier:

Middenvelder Isco nam Gareth Bale in bescherming na de wedstrijd. “Uiteindelijk moet iedere speler zelf beslissen, maar ik denk dat Bale Ronaldo nog niet eens gezien heeft. Hij besloot voor het doelpunt te gaan en miste, maar dat hoort bij het voetbal”, reageerde het Spaanse toptalent.

Dankzij de 3-0 overwinning bevestigde Real Madrid zijn leiderspositie in Spanje. Het betrof de eerste winst van De Koninklijke in 2015.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties