Analyse Wat nu, Brepoels Guido?

Wat nu, Brepoels Guido?
Foto: © Photonews

Druk coachend zien we hem al weken bezig op en aan de Freethiel: Guido Brepoels. Hij wil druk naar voren, maar kunnen zijn spelers daarin mee? De 2 op 9 tegen de 'haalbare' tegenstanders moet toch wat extra druk op de ketel hebben gezet.

  • 2 op 9 onder nieuwe coach
  • Loodzwaar programma
  • Wat nu?

2014 eindigde dramatisch voor Waasland-Beveren met verlies bij rechtstreekse concurrent (Cercle), dus werd 2015 met een propere lei aangevat. En een nieuwe coach: Guido Brepoels. Hij wilde nieuw vuur blazen in de kern en doet dat op training wonderlijk.

Maar na drie wedstrijden in 2015 blijven de zorgen. Wie in thuismatchen tegen KV Mechelen en Zulte Waregem 1 op 6 pakt en bovendien niet kan gaan winnen in Lier, die heeft een probleem.

Loodzwaar programma

Zeker als je ziet welke zes wedstrijden nog wachten op Waasland-Beveren. Uitwedstrijden naar Genk, Standard en Oostende, thuis proberen te weerstaan aan Kortrijk, Gent en Lokeren ... echt lekker ziet dat programma er niet uit.

Bovendien staat WB gewoon op de 15e plaats, dus zijn zij het verplicht om meer punten te gaan pakken dan Moeskroen en Cercle Brugge, de twee andere kandidaten om samen met Lierse de krochten van play-off 3 te moeten induikelen.

Werkt het mantra?

"Druk naar voren zetten, dat is Brepoels Guido", aldus de coach van Waasland-Beveren. Hij wil zijn spelers naar voor zien lopen. "En dat is nu toch al bijna een helft goed gelukt", gaf de coach aan na het duel met Malinwa.

Maar: moeten de Waaslanders nu hun spelsysteem wijzigen? Het is duidelijk dat ze in de thuismatchen tegen Zulte Waregem en KV Mechelen in de tweede helft niet konden brengen wat ze ervoor brachten. Zijn ze fysiek sterk genoeg om dit snel een hele match te kunnen? Enkel dan zal het ook punten opleveren, hopelijk voor hen is het dan niet al te laat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties