Rapide Lebbeke wint opnieuw van JV Kruibeke

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke wint opnieuw van JV Kruibeke
Foto: © SC

Met twee snel storende ploegen vielen er aanvankelijk weinig kansen te noteren. Nadat Rapide op voorsprong klom trok de thuisploeg het niveau flink omhoog en Kruibeke moest passen. Het vroegere zwarte beest was terug verslagen.

De eerste helft beperkte zich tot een strook van amper 30 meter en pas aan het kwartier kwam er even gevaar toen Yannick Van Impe een voorzet van Nils Van Delm hoog over kopte. De tweede kans was voor Jong Vlaanderen maar de overhoekse knal van Roy Penneman ging voorbij de 2de paal naast (37’). Rapide reageerde met een snel uitgespeelde collectieve aanval. Nico Vanderhaegen zette de bezoekende verdediging in de wind en Mohamed Dahmany vlamde de voorzet tegen de touwen (40’).

De thuisploeg nam de match direct in handen na de pauze en Matthias Van Goethem had een knappe reflex nodig op een poging van Maarten Cooreman (53’). Uitstel maar geen afstel want Lendert Putteman rondde de volgende aanval perfect af (54’). Jong Vlaanderen reageerde fel al knalde Ward Vertonghen een afgeschampte bal onbesuisd naast (58’). Rapide voelde het gevaar en Vanderhaegen kruiste de bal naar Van Impe die in één tijd voorlangs vlamde (59’). Toen Nils Van Delm een vrije trap mooi in de winkelhaak krulde waren de bezoekers helemaal uitgeteld (63’). Van Delm haalde de achterlijn maar niemand kon zijn scherpe voorzet in doel verlengen (77’). Kort voor affluiten kopte Joachim De Block een voorzet van Dahmany net naast.

Zaterdag 21/02 trekt Rapide Lebbeke naar Ninove en op zondag is Kruibeke gastheer voor Maldegem.

Rapide Lebbeke: Leemans, Dahmany, De Visscher, Wauters, Verdeyen, Cooreman (85’ Van Stichel), Putteman (66’ Karamanis), Bossekota, Vanderhaegen, Van Impe (77’ De Block), Van Delm.

JV Kruibeke: Van Goethem, Van Koevorden (69’ Moorthamer), Noeninckx, Haxhiaj, Vertonghen, Van De Manacker, Rensing, Vermeulen (60’ Jomaa), Bultheel, Penneman, Verstraeten.

Doelpunten:40’ Dahmany 1-0, 54’ Putteman 2-0, 63’ Van Delm 3-0

Kaarten: geel: 28’ Dahmany, 49’ Wauters, 62’ Van Koevorden. Rood: 89’ Haxhiaj (2x geel). Scheidsrechter: Simon Verstraeten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties