Belgische doelman van Real Madrid werd afgeserveerd bij de nationale jeugd

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 37 reacties
Belgische doelman van Real Madrid werd afgeserveerd bij de nationale jeugd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Heeft u al gehoord van de 19-jarige Álex Craninx? De Belgische doelman die de jeugdrangen van Real Madrid doorliep, staat in de spotlights bij enkele teams uit de Premier League. Toch duikt zijn naam nergens op bij onze nationale elftallen. Keeperstrainer van de U19 Patrick Creemers legt uit.

"Ik kan daar heel bondig over zijn. Door zijn kwaliteiten is hij uit de selectie gevallen", vertelt de coach in gesprek met Voetbalkrant.com.

"Dat wil niet zeggen dat Álex een slechte keeper is, maar wat ons betreft was zijn niveau niet hoog genoeg om voor de nationale ploeg te spelen."

Zijn club stemt niet overeen met zijn kwaliteiten

Hoe komt het dan dat Craninx nog steeds deel uitmaakt van het grote Real? "Dat is een goede vraag die wij ons ook al hebben gesteld", aldus Creemers. "De club waar hij speelt, Real Madrid C in dit geval, stemt niet overeen met zijn kwaliteiten."

Aandacht van de Premier League, met zijn 1,95 meter al vergeleken met Thibaut Courtois en David De Gea en toch vroegtijdig afgeschreven bij de jonge Rode Duivels.

"Dat is natuurlijk bizar, maar je weet hoe dat gaat. Hij wordt overal aangeboden om toch ergens onderdak te krijgen. Ondertussen is dat een beetje een managersverhaal geworden", besluit Creemers. (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties