"Mata kwijnt weg op United-bank"

Geoffrey Rockele
| 0 reacties
"Mata kwijnt weg op United-bank"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat het bij een topclub voor iedereen bikkelen om een plaatsje is, mag Juan Mata aan den lijve ondervinden. Ook United-legende Paul Scholes vreest voor de toekomst van de Spaanse balvirtuoos, want het is al van 17 januari geleden dat hij in een competitiewedstrijd nog eens in de basis startte.

Tegenwoordig moet de voormalig Chelsea-speler het stellen met invalbeurten van nog geen kwartier. Maar de een zijn dood is de ander zijn brood. Door het bankzitten van Mata krijgt onze Marouane Fellaini meer speeltijd, ook op de nummer 10 positie.

‘Ik vind het vreemd dat Van Gaal kiest voor Fellaini in plaats van Mata’, geef Scholes aan in The Independent. ‘Zeker gezien het systeem dat United speelt, waarin niet te vaak met lange ballen wordt gewerkt.’

Van Gaal zal dus ook dit weekend de afweging op het middenveld moeten maken tussen de kracht van Fellaini en de creativiteit van Mata in de moeilijke wedstrijd tegen Tottenham. Een duel dat van levensbelang is voor de vierde plek en de strijd om een Champions League ticket.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties