Atlético zonder glans naar kwartfinale na strafschoppen

Na een draak van een wedstrijd moesten penalty's beslissen over de kwalificatie in Vicente Calderon. Bayer Leverkusen miste drie strafschoppen, en dat was er één teveel.

Het duel tussen Atlético Madrid en Bayer Leverkusen was niet meteen het meest beklijvende uit de geschiedenis van de Champions League. Spanning was er wel, meer dan 120 minuten lang.

Net als in de heenwedstrijd waren er omwille van blessures in de eerste helft al kopzorgen bij Simeone. Doelman Moya moest in de 23e minuut vervangen worden en ook Mandzukic werd geraakt, maar hij speelde wel verder.

Een weinig overtuigend Atlético mocht met een voorsprong gaan rusten. Dat was de verdienste van Mario Suarez, die met een afgeweken schot de score opende.

De Spanjaarden kregen daarna nog wat kansjes op de 2-0, maar die kwam er niet. Na de pauze vielen er amper hoogtepunten te noteren.

In het slotkwartier drong Atlético toch wat meer aan, maar de Madrilenen slaagden er niet meer in om verlengingen te vermijden. In die extra tijd moest Leno tussenkomen op een poging van Raul Garcia, maar dat was een van de weinige wapenfeiten.

Na een tegenvallende wedstrijd moesten penalty's de beslissing brengen. De strafschoppenreeks was van een gelijkaardig niveau van de wedstrijd: heel wat missers dus. Die van Kiessling bleek fataal voor Bayer Leverkusen.