Scouting, maar ... wedstrijden kijken is verboden!

Scouting, maar ... wedstrijden kijken is verboden!
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Opmerkelijk verhaal in Denemarken, waar een topklasser op een heel andere manier naar voetbal kijkt. Een van de vreemdste zaken is misschien wel het scoutingsapparaat, dat helemaal gebaseerd is op data en cijfers. En dus niet op matchverslagen.

Voor de scoutingscel van FC Midtjylland uit de Superligaen uit Denemarken is het simpel als wat. Ze mogen alles doen, maar een ding is hen ten strengste verboden: het bekijken van livewedstrijden.

"Het risico is te groot dat een individuele wedstrijd je blik vertroebelt, dat die ene live wedstrijd zwaarder meeweegt dan drie wedstrijden op video", aldus de sterke man Rasmus Ankersen daarover tegen de Correspondent.

Fiere leider

Midtjylland bestaat sinds 1999 uit een fusie van Herning en Ikast en speelt al 15 jaar op het hoogste niveau in Denemarken. En met een sportieve cel gebaseerd op cijfers.

Momenteel staat de club fier op kop in de Deense competitie, met maar liefst twaalf punten voorsprong op Kopenhagen. Mogelijk zijn ze dus op weg naar hun eerst titel in het bestaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Superliga

Nieuwste reacties