Doek valt over toekomst voormalige Europese grootmacht

Tom Stroobants
| 6 reacties
Doek valt over toekomst voormalige Europese grootmacht
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Parma is failliet verklaard. De Italiaanse eersteklasser zal wel proberen het seizoen vol te maken. Maar wat er daarna met de club zal gebeuren, is nog een vraagteken. Parma pakte in het verleden enkele belangrijke prijzen, waaronder twee keer de UEFA Cup.

Het Italiaanse Parma is failliet verklaard. Na een seizoen vol ellende is de uiteindelijke beslissing nu toch gevallen. De rode lantaarn van de Serie A zal het seizoen wel nog proberen vol te maken. Dat beslisten de Italiaanse eersteklassers twee weken geleden al, door de noodleidende club 5 miljoen euro uit het noodfonds toe te kennen.

Zwaar seizoen

Voor iedereen die Parma een warm hart toedraagt, is het een moeilijk en lang seizoen. Niet alleen staat de club laatste in de competitie, financieel stond het water al een heel seizoen aan de lippen.

De club werd al twee keer verkocht dit seizoen, drie verschillende voorzitters stonden er aan het roer en spelers worden al maanden niet uitbetaald. De enorme schuldenberg wordt geschat op 100 miljoen euro. 

Voor de toekomst zijn volgens Italiaanse specialisten enkele pistes denkbaar. Zo is er de optie dat er nieuwe eigenaars in het spel treden en de huidige schulden kunnen wegwerken.

Dat moet dan wel voor 28 juni gebeuren. Een investeringsmaatschappij uit de Verenigde Staten zou hier geïnteresseerd in zijn. Een tweede optie is dat de club een doorstart maakt, waardoor het vermoedelijk in vierde klasse zou moeten herbeginnen.

Prijzenpakker in jaren '90

In het verleden ging het de Italiaanse club heel water beter af. Tussen 1992 en 2002 won het acht prijzen, waaronder 3 keer de Coppa Italia, 2 keer de UEFA Cup en 1 keer de Europacup II.

Heel wat grote namen hebben voor Parma gespeeld. Denk maar aan Faustino Asprilla, Juan Sebastian Veron, Lilian Thuram en Fabio Cannavaro. Ex-Rode Duivels Johan Walem en Georges Grün hebben er ook enkele jaren hun talenten tentoongesteld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties