Schaapjes nog niet op het droge: Moeskroen moet voor het BAS verschijnen

Schaapjes nog niet op het droge: Moeskroen moet voor het BAS verschijnen
Foto: © photonews

Royal Mouscron-Péruwelz kreeg dan wel een licentie van de Licentiecommissie van de KBVB, toch is het nog niet helemaal zeker dat het volgend seizoen daadwerkelijk op het hoogste niveau zal kunnen verschijnen. Ze moeten immers voorkomen bij het BAS.

Cercle Brugge tekende al bezwaar aan, nu doet ook de Pro League dat. In een persbericht maken ze het duidelijk dat ze Moeskroen voor het BAS willen zien, om er verantwoording af te leggen.

"De Raad van Bestuur van de Pro League besliste vandaag om gebruik te maken van haar injunctierecht met betrekking tot de beslissing van de Licentiecommissie in toekenning van de licentie aan voetbalclub Royal Mouscron-Péruwelz."

Onduidelijkheid blijft

"Dit recht houdt in dat, overeenkomstig artikel 421.11 van het Bondsreglement, de KBVB de zaak dient aanhangig te maken voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS)."

Het worden dus nog spannende weken voor Moeskroen, dat vooralsnog niet met zekerheid kan zeggen dat het ook volgend jaar zeker in eerste klasse speelt. Wanneer de zaak voor zal komen? Dat zal hopelijk voor het einde van play-off 3 gebeuren, om de eindrondes niet in de war te sturen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties