Reactie Deschacht was er het hart van in: "Collectieve wanprestatie"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 123 reacties
Deschacht was er het hart van in: "Collectieve wanprestatie"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht ging vanavond voor de derde keer dit seizoen met de billen bloot tegen Standard. Vooral de manier waarop was ontnuchterend. Olivier Deschacht reageerde énorm teleurgesteld.ert

Sander De Graeve in Luik

Anderlecht paste het systeem aan voor de verplaatsing naar Standard, maar dat pakte niet goed uit. "Of je nu 4-3-3, 5-2-3 of 3-4-3 speelt, als je geen duels wint mag je gelijk welk systeem hanteren. Wie waar staat, maakt niet uit, maar die duels moeten gewonnen worden. Je mag nog alles geven, maar als je geen kwaliteit brengt, ben je er niets mee."

Na tien minuten kon het al 2-0 staan

Anderlecht was bijna meteen op achtervolgen aangewezen na twee grote kansen van de Rouches. "Na tien minuten kon het al 2-0 staan", zuchtte Deschacht. De coach hamert er constant op: 'goed beginnen', dat horen we elke keer als eerste op de theorie. Toch lijkt het ons niet te lukken."

Het was een gemiste kans, Anderlecht kon winnaar van het weekend worden. "Na de positieve uitslagen wou iedereen écht, maar we zijn verdiend de boot in gegaan. Het is niet dat we erom doen, hé. Soms is de tegenstander beter. We zijn op onze waarde geklopt. Niemand was op niveau en Standard heeft al onze zwakheden goed bestudeerd én uitgebuit."

Hij had tot slot nog lof voor Standard. "Standard is de ploeg in vorm. Het is het enige team dat al twee matchen goed was." Met de nederlagen van de top-drie ligt alles plots weer open. "Het zijn de play-offs, hé. Het is van week tot week. Wie weet sta ik hier volgende week met een smile."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties