Overzicht Nederland: Ajax gelijk, traantjes in Dordrecht

Overzicht Nederland: Ajax gelijk, traantjes in Dordrecht
Foto: © photonews

Ajax is sinds gisteren kampioen af, door de zege van PSV in eigen huis. Vandaag deden de Amsterdammers wel een goede zaak met het oog op CL-voetbal. Zelfs zonder te winnen. In Dordrecht waren er dan weer traantjes, want door de zege van Go Ahead moeten zij een retourtje tweede klasse boeken.

Ajax - NAC 0-0

Na een flauwe wedstrijd kwam Ajax zelf wél niet verder dan een scoreloos en troosteloos gelijkspel. Vooral voor NAC mogelijk een belangrijk punt, want zij zitten nog steeds op eindrondevoetbal tegen degradatie af te stevenen momenteel.

Heracles - PEC 2-0

Rechtstreekse concurrent Heracles won wél, met 2-0 tegen PEC Zwolle. Ron Jans & co kunnen zich - als ze volgend seizoen weer Europees voetbal willen - misschien best focussen op de bekerfinale.

Feyenoord - Go Ahead Eagles 0-1

En dan is er nog Feyenoord: het nummer 3 verloor van Go Ahead en zorgde er zo voor dat Dordrecht nu mathematisch zeker is van degradatie. Go Ahead is dankzij het doelpunt van Reimerink nog niet uitgeschakeld in de strijd tegen de eindronde.

Utrecht 1-0 Twente

In de buik van het klassement stonden Utrecht en Twente tegenover elkaar. Het was de thuisploeg die met het kleinste verschil won. Haller zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties