De kracht van Preud'homme ontsluierd: "De spelers willen geschiedenis schrijven"

De kracht van Preud'homme ontsluierd: "De spelers willen geschiedenis schrijven"
Foto: © Photonews

Michel Preud'homme is meer dan gewoon een coach. De Luikenaar ziet het tactische plaatje als geen ander, maar bezit daarenboven de kwaliteiten van een echte people manager. Hoe bereidt de voormalige topdoelman Club Brugge voor op een kwartfinale van een Europees toernooi?

Cédric De Volder in Kiev

"Eigenlijk verleggen we al een seizoen lang onze grenzen", legt Michel Preud'homme uit. "In het begin van het seizoen ging ik op zoek naar enkele belangrijke momenten uit de geschiedenis van Club Brugge. Sindsdien bereikten we eigenlijk mijlpaal na mijlpaal."

Opvallend detail: die missies kunnen eigenlijk amper mislukken. Preud'homme legt de lat dan wel hoog, maar niet onbereikbaar. "Vorig seizoen speelden we geen Europees voetbal. Dus was het eerste doel duidelijk: de groepsfase van de Europa League."

We bereikten dit seizoen mijlpaal na mijlpaal

"Ondertussen moeten we al op zoek naar de grote verhalen uit de geschiedenis van Club", lacht de Luikenaar. "Het is 23 jaar geleden dat Club Brugge nog eens een Europese halve finale heeft gespeeld. En geloof me vrij: de spelers willen geschiedenis schrijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties