Oekraïense kranten maken het duidelijk: in oorlogsgebied is voetbal bijzaak

Oekraïense kranten maken het duidelijk: in oorlogsgebied is voetbal bijzaak
Foto: © Photonews

Club Brugge gaat vanavond tegen Dnipro Dnipropetrovsk op zoek naar een toegangsticket voor de halve finale van de Europa League. Door het conflict tussen Oekraïne en Rusland wordt de partij in Kiev afgewerkt. Maar in oorlogsgebied is het balspelletje relatief.

Cédric De Volder en Manuel Gonzalez in Kiev

Onder normale omstandigheden voorzien we jullie tijdens onze buitenlandse voetbalreizen telkens van de nieuwtjes uit de plaatselijke kranten. Willen we weten hoe onze Oekraïense collega's over Club Brugge denken? Ja, enig probleem: voetbal is hier eventjes geen hoofdpaginanieuws. 

Het conflict met Rusland beheerst logischerwijs de media én het leven van de plaatselijke bevolking. Het is dan wel rustig in Kiev, maar vierhonderd kilometer verder zwijgen de wapens niet. En dat merk je ook in deze voetbalstad aan alles. Het leger is aanwezig, de steunfondsen voor het leger schering en inslag.

Voetbal is dan wel de belangrijkste bijzaak ter wereld, maar in Oekraïne is het werkelijk maar een extraatje om de zorgen te vergeten. En eerlijk? Ook ondergetekende werd eventjes stil bij het zien van de foto's van de gesneuvelde strijders. Een zeventienjarige jongen die is gestorven voor een zaak die de zijne niet is? Wakker worden, jongens...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties