Kraker tussen doelmannen Courtois en Mignolet eindigt onbeslist

bart ver elst

Op de 36e speeldag van de Premier League stond er om 18 uur nog een kraker tussen Chelsea en Liverpool op het programma. Ook wel het duel tussen doelmannen Courtois en Mignolet. Beide ploegen hielden het op een 1-1 gelijkspel.

Het was de thuisploeg dat het best aan de wedstrijd begon en dat werd beloond wanneer John Terry een corner al na 5 minuten in het hoekje kon koppen. De Chelsea-kapitein is met 39 doelpunten de best scorende verdediger ooit in de Premier League.

Chelsea domineerde de eerste helft met vaak knappe combinaties, maar een goede Mignolet pakte uit met enkele puike tussenkomsten.Vijf minuten voor de pauze was het toch Liverpool dat op gelijke hoogte kwam. Opnieuw een corner en Steven Gerrard hing de bordjes in evenwicht.

Na de rust werd Liverpool gaandeweg toch iets gevaarlijker, maar kansen waren er langs beide kanten. Courtois moest helemaal op het einde zijn kunnen nog eens tonen na een afgeweken schot van Sterling.

Laatste topper voor Gerrard

Eden Hazard speelde de hele wedstrijd voor de club uit Londen, terwijl Steven Gerrard enkele minuten voor het einde naar de kant mocht voor een applauswissel. Gerrard gaat volgend seizoen in de Amerikaanse competitie aan de slag.

Een aangenaam kijkstuk eindigde op een 1-1 gelijkspel. Liverpool mag de hoop op Champions League-voetbal zo goed als helemaal opbergen, met een achterstand van 6 punten op nummer 4 Manchester United.