Daarom is de transfer van Benteke een moeilijk verhaal

De Wit Bram
| 4 reacties
Daarom is de transfer van Benteke een moeilijk verhaal
Foto: © Photonews

Christian Benteke wil deze zomer Aston Villa verlaten voor een ploeg die bovenin meedraait. Groot struikelblok is echter de hoge transferprijs waaraan de huidige club van de Rode Duivel vasthoudt. Zo wil de Engelse club boter bij de vis en vraagt het 45 miljoen euro voor hun sterke spits.

Dat is immers het bedrag zoals bepaald door de opstapclausule in het contract van Benteke. Aston Villa wil enkel meewerken aan een transfer als er een club 45 miljoen biedt. Dat staat te lezen op de site van Sport/Voetbalmagazine.

Benteke liet al weten zijn contract niet te willen verlengen. Door vast te houden aan de opstapclausule dreigt de ploeg van coach Tim Sherwood volgend seizoen met een gefrustreerde spits te zitten, indien geen enkele club bereid zou zijn het gewenste bedrag te betalen.

Overtuigen met basisplaats

Liverpool toonde al interesse voor de 24-jarige Belg, maar de ploeg van Simon Mignolet trok onlangs Roberto Firmino aan voor 41 miljoen euro. De kans lijkt dus klein dat The Reds nog eens 45 miljoen op tafel gaan leggen.

Bij Aston Villa hopen ze hun aanvaller te kunnen overtuigen nog een jaartje te blijven met het oog op het EK in Frankrijk volgend jaar. Bij Aston Villa is een basisplaats immers gegarandeerd, iets waar bondscoach Wilmots niet ongevoelig voor is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties