Belgische transfers doorgelicht: AA Gent, de kampioen op de evenwichtsbalk

Martijn Goethals
| 13 reacties
Belgische transfers doorgelicht: AA Gent, de kampioen op de evenwichtsbalk
Foto: © Photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Elk jaar worden we weer om de oren geslagen met transfers die stuk voor stuk miljoenen euro's hebben gekost. Maar met een goede transfer kan je ook enorme winsten boeken. Voetbalkrant.com analyseerde voor u de transferpolitiek bij AA Gent. Opvallend: De landskampioen excelleert in evenwicht.

De huidige kampioen van de Jupiler Pro League schitterde de afgelopen vijf seizoenen niet bepaald op de transfermarkt. In totaal zagen we 17 spelers arriveren in Gent, die ondertussen al terug doorverkocht zijn.

Vier spelers met (miniem) verlies verkocht

La Gantoise was zeker niet altijd succesvol op de transfermarkt maar slaagde er steevast in om de verliezen te beperken. De slechtste transfer - op economisch vlak - van Michel Louwagie was zonder twijfel Valery Nahayo. De Burundees duwde Gent één miljoen euro in het rood.

Spanjaarden draaien break-even

Wie kent Pau Cendros en Melli nog? Die eerste geraakte als rechtsback nooit echt weg van de bank. Die tweede, Melli, verging het beter. Samen met César Arzo maakte hij twee seizoenen deel uit van een sterk Gents centraal verdedigingsduo.

Maar eind 2014 lieten de Buffalo’s beide Spanjaarden gratis vertrekken. Gelukkig pikte Gent ze allebei eerder ook al voor niets op.

Mboyo érg slim van de hand gedaan

Dat heet dan slim zakendoen. Na een bijzonder sterk jaar verkocht Gent Mboyo voor 4 miljoen euro aan Racing Genk. Twee jaar later blijkt dat Gent daar een wel érg slimme zet mee deed. Zeker als je rekent dat Gent Petit Pelé had overgenomen van Kortrijk voor ‘maar’ 800.000 euro.

Wallace, Padt, Messoudi, … ?

Jammer genoeg maakte Gent een heleboel transferbedragen niet officieel waardoor we wat zeven transfers betreft er enkel het gissen naar hebben. Al mag je zeker zijn dat geflopte spelers als Arbitman, Brüls en Gecov, die allemaal rond het miljoen hebben gekost, een stuk minder hebben opgebracht.

Voor alle duidelijkheid zijn de cijfers gebaseerd op de transfers die AA Gent heeft verricht tijdens de afgelopen vijf voetbalseizoenen en tien transferperiodes, de huidige transferperiode niet meegerekend. Het gaat om de spelers die Gent over die vijf seizoenen heen heeft gekocht en weer verkocht aangevuld met de verkoop van eigen jeugd. Het duiventilgehalte als het ware.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties