"Het Belgische voetbal lijdt onder het succes van de Rode Duivels"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 10 reacties
"Het Belgische voetbal lijdt onder het succes van de Rode Duivels"
Foto: © photonews

Naar jaarlijkse gewoonte maakten we ook dit jaar voor de start van de competitie een prognose van waar volgens ons de ploegen zullen eindigen aan het eind van de competitie. Wij zetten STVV op 13 in onze prognose, maar wat zijn de ambities op Stayen zelf?

Door Diederik Geypen

"Het wordt hard werken met onze onervaren spelers", beseft manager Philippe Bormans. "We zitten nu bij de grote jongens. Dat zijn meer atleten. Aan onze fysieke paraatheid hebben we moeten sleutelen."

Sint-Truiden is dezer dagen uitgegroeid tot een mix van jongens uit uitheemse contreien. "We zijn altijd een ploeg geweest met veel jonge Haspengouwers, maar de mogelijkheid moet zich voordoen."

In vergelijking met andere jaren exotischer geworden

"Het Belgisch voetbal 'lijdt' onder het succes van de Rode Duivels", stelt Bormans. "De Belgen zijn gegeerd in het buitenland, maar wij hebben een beperkt budget om mee rond te komen."

"We gaan niet zomaar Belgen nemen om Belgen te nemen. We gaan voor kwaliteit. Als dat in België niet kan, zijn we verplicht andere oorden op te zoeken. We mogen onze eigenheid niet verloochenen, maar het klopt dat onze ploeg in vergelijking met de vorige jaren exotischer is geworden."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties