ADO is niet zo techno-logisch: Geen GSM's en iPods, maar dit mag dan weer wel!

Geoffrey Rockele
| 2 reacties
ADO is niet zo techno-logisch: Geen GSM's en iPods, maar dit mag dan weer wel!
Foto: © SC

In topvoetbal komt het tegenwoordig aan op details. Om positionele fouten op te sporen, hebben ze bij ADO Den Haag wel een hele originele manier gevonden. Tijdens de avondtraining op het oefenkamp in Leende vliegt er namelijk een drone over het veld.

In topvoetbal komt het tegenwoordig aan op details. Om positionele fouten op te sporen, hebben ze bij ADO Den Haag wel een hele originele manier gevonden. Tijdens de avondtraining vliegt er namelijk een drone over het veld.

De zoon van de trainer bestuurt het toestel en daarna kan videoanalist Marvin van der Valk er mee aan de slag. “De opnamen geven een andere kijk op de trainingen, vooral omdat je alles in beeld kan vangen. Je hebt een totaalplaatje”, vertelt coach Henk Fraser aan AD.

De drone wordt vooral gebruikt om positionele fouten te bespreken. “Zijn de afstanden niet te groot bij het verdedigen. Zijn aanvallers bij de eerste paal, tweede paal of de zestien wel op tijd als de voorzet komt. Nu kun je dat heel eenvoudig zien.”

Met elkaar praten

Technologie op het veld moet dus kunnen volgens de coach van ADO. Maar ernaast moet er face to face gecommuniceerd worden. “Mobiele telefoons bij het eten, ik wil ze niet meer zien”, vertelde hij enkele dagen geleden al in HLN.

Ook hoofdtelefoons zijn uit den boze. “Ik word ook strontziek van al die koptelefoons met ieder zijn eigen muziek.”

Conclusie: Geen Candy Crush spelen en Tsunami luisteren, maar een verhelderend gesprek over videobeelden… gemaakt met een hoogtechnologische drone. Dat is dan ook weer verduidelijkt.

Is het gebruik van een drone op training nuttig

100%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties