Pinanti is Pinanti-held werkt aan doorbraak in tweede klasse: "Maar pech blijft hem achtervolgen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 6 reacties
Pinanti is Pinanti-held werkt aan doorbraak in tweede klasse: "Maar pech blijft hem achtervolgen"
Foto: © SC

De naam Jasper Maerten doet misschien niet meteen een belletje rinkelen. Maar als we 'Pinanti is Pinanti' zeggen, dan weet iedereen ongetwijfeld over wie we het hebben. De middenvelder werkt bij Roeselare aan zijn doorbraak, maar die verloopt niet helemaal volgens plan.

Maerten is ondertussen een jongeman van 19 en behoort al een poosje tot de A-kern van Roeselare. In principe zou hij al verder moeten gestaan hebben in zijn ontwikkeling, maar enkele vervelende blessures gooiden roet in het eten.

"Hij is nu aan het revalideren van een zware knieblessure"

“Die jongen heeft al heel wat pech gehad”, zegt coach Franky Van der Elst aan Voetbalkrant.com. “Hij heeft een zware blessure aan de knie opgelopen en is nu nog aan het revalideren.”

Ook vorig seizoen kende de middenvelder pech. “Toen heeft hij een buikspieroperatie moeten ondergaan waardoor hij lange tijd buiten strijd was. En ook daarvoor heeft hij nog met een blessure gesukkeld.”

"Als alles goed verloopt, dan kan hij alsnog slagen"

Vorig seizoen toonde Maerten nochtans dat hij wel degelijk iets in zijn mars heeft. Hij deed na zijn blessure ritme op bij de beloften en scoorde daar meteen twee doelpunten in evenveel wedstrijden. Maar daarna liep het dus opnieuw mis voor het jonge talent.

“Het zal nu nog een tijdje duren vooraleer hij terug op niveau is en in aanmerking komt voor een plekje bij de eerste ploeg. Maar als alles goed verloopt, dan kan hij alsnog slagen”, besluit Van der Elst hoopvol.

Hieronder kan je nog eens naar de finale van de Pinanti is Pinanti Cup kijken. Maerten won de finale van de betreurde Jules Verdin, die eerder dit jaar omkwam tijdens het bergbeklimmen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties