Losada spreekt druk al uit: "Beerschot-Wilrijk moet bij die 24 profclubs geraken"

Losada spreekt druk al uit: "Beerschot-Wilrijk moet bij die 24 profclubs geraken"
Foto: © SC

Vanavond begint ook Beerschot-Wilrijk aan de nieuwe competitie. Voor de eerste match staat er direct een topper op het programma tegen Cappellen. Wij blikten met onze analist en speler van de Ratten, Hernan Losada, vooruit op het duel én de competitie.

Door Johan Walckiers

Losada is één van de jongens met hopen ervaring die Beerschot-Wilrijk heeft binnengehaald. Maar de voorbereiding leerde ook dat elke wedstrijd een strijd zal worden. Na de uitschakeling in de Beker is de druk immers nog wat groter geworden.

We moeten lessen trekken uit die bekermatch: hoe maak je een wedstrijd dood

"Ik was echt verbaasd door het niveau van Spouwen-Mopertingen", vertelt Losada ons. "We stonden 1-0 voor en dachten dat het gedaan was, maar hun spits was echt wel een goeie en scoorde nog twee keer. We zullen heel wat beter moeten spelen om onze ambities in de competitie te verwezenlijken."

Tegen Cappellen wordt direct een goede waardemeter. "Het is de ideale start. Thuis en tegen een goeie tegenstander. In de voorbereiding waren de resultaten niet zo goed, maar het spel was er wel. Maar we moeten uit die wedstrijden wel lessen trekken."

Het verandert niets: wij moeten elke match winnen

"Hoe je een wedstrijd moet doodmaken bijvoorbeeld. Als je 1-0 voorstaat, moet je de backs en de verdedigende middenvelders op hun plaats houden. Dat is misschien niet mooi, maar het resultaat is eerst en vooral het belangrijkste", vindt Losada. "Die bekerwedstrijd was een mentale waarschuwing."

Beerschot-Wilrijk begint natuurlijk als één van de topfavorieten aan de competitie. "Het zal zwaar worden, maar het moet. We moeten volgend seizoen bij die 24 profteams zitten. Dat hebben we als spelers niet volledig zelf in handen, maar wij moeten wel onze job doen. Het verandert niets: we moeten elke match winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties