Overzicht Bundesliga: Hamburg pakte eerste zege, en hoe

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 7 reacties
Overzicht Bundesliga: Hamburg pakte eerste zege, en hoe
Foto: © photonews

De Europese competities beginnen stilaan op volle toeren te draaien. In Duitsland stonden vanmiddag heel wat duels van matchdag 2 gepland.

Hamburg - Stuttgart 3-2

Zowel Hamburg als Stuttgart gingen op zoek naar hun eerste driepunter van het seizoen. Lang zag het ernaar uit dat de bezoekers, die vroeg in de tweede helft met tien waren gevallen, aan het langste eind zouden trekken.

Tot kort voor het einde stond het immers 1-2, een stand die al aan de pauze op het bord stond. Invaller Lasogga en verdediger Djourou keerden in de slotminuten echter de situatie nog om. 

1. FC Köln - VfL Wolfsburg 1 - 1

Kevin De Bruyne en Koen Casteels kenden een moeilijke namiddag in Keulen. Wolfsburg kwam op het halfuur 1-0 achter nadat Zoller kon profiteren van een foutje van de Belgische goalie.

De kleine voorsprong bleef lang op het bord staan, tot invaller Bendtner in minuut 83 gelijkstelde. De Bruyne kon de Wolven nog behoeden van de puntendeling, maar de Rode Duivel liet de winninggoal liggen.

Hoffenheim - Bayern München 1 - 2

Ook de landskampioen, die de partij bij Hoffenheim begon met een achterstand, kende een lastige zaterdag. Volland zorgde na 9 seconden voor de snelste Bundesliga-goal ooit (lees meer).

Bayern moest even herstellen van die tik. Pas met de rust in zicht kon Müller voor de gelijkmaker zorgen. Het eerste puntenverlies leek een feit voor de Rekordmeister, tot Lewandowski in de slotseconden de 1-2 op het bord toverde.

Hannover 96 - Bayer Leverkusen 0 - 1

Ook Bayer Leverkusen kan voorlopig een foutloos parcours voorleggen. Vicekusen ging met het kleinste verschil winnen bij Hannover na een vroege treffer van Çalhanoğlu.

Overige duels

FC Schalke 04 - SV Darmstadt 98 1 - 1
Eintracht Frankfurt - FC Augsburg 1 - 1
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties