"Élke ploeg die open speelt tegen de Rode Duivels is gezien"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 14 reacties
"Élke ploeg die open speelt tegen de Rode Duivels is gezien"
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels pakten afgelopen zondag de volle buit in Cyprus, maar daar was dan ook alles mee gezegd. Hoogstaand was het allesbehalve, en dat zagen ook de fans. Voetbalkrant.com legde zijn oor te luisteren bij Michael Vandersteen van Voetbalreizen De Bemvoort.

Door Timothy Collard

Vandersteen reisde de Rode Duivels achterna naar Cyprus, maar kreeg geen geweldige pot voetbal te zien. “Om een goede wedstrijd te zien, heb je twee ploegen nodig die willen voetballen. Dat Cyprus zich ingraaft met twee lijnen van vijf spelers is hun goed recht, maar dan mogen we geen hoogstaande match verwachten.”

Al hebben ook andere toplanden meer en meer last met de ‘kleintjes’. “Ploegen als Argentinië, Nederland, Spanje en Italië (onlangs 'maar' 1-0 tegen Malta, nvdr.) hebben de laatste jaren ook moeilijkheden om gesloten verdedigingen 'open' te krijgen. We moeten dus gewoon blij zijn met de drie punten en doorgaan.”

"Open spelen tegen Rode Duivels = doelpunten slikken"

Dat niemand nog écht durft aan te vallen tegen onze nationale ploeg, heeft volgens Vandersteen te maken met de status van de Duivels. “Élke ploeg die open speelt tegen de Rode Duivels zal meerdere doelpunten slikken.”

“Dat zagen we tijdens de vriendschappelijke matchen tegen Frankrijk, Nederland, Japan en noem maar op. Maar spijtig genoeg zullen ook zij alles dichtgooien als het er echt om gaat.”

"De huidige driehoek op het middenveld is de beste"

Tot slot was er veel te doen over de driehoek op het middenveld. Was die dan niet té defensief? “De huidige driehoek op het middenveld is de beste, maar dan met Nainggolan op de 6 en Witsel op de 8, niet andersom. Fellaini moet naar mijn mening altijd spelen, onze spelmaker(s) staan al op de flanken.”

“Met die technische kunde op de flanken en Benteke én Fellaini centraal kan er altijd wel een bal goed vallen. Maar niet als je maar één voorzet per helft geeft natuurlijk. Ik zou als bondscoach kiezen voor één spelmaker, zoals De Bruyne en Hazard het gewoon zijn bij hun ploeg.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties