Overzicht Eredivisie: Ajax wint topper, PSV lijdt puntenverlies

Caroline Tonnelier

Heracles Almelo is voorlopig dé verrassing in de Eredivisie. De ploeg van Bram Castro mocht als nummer drie aan de speeldag beginnen en droomde van een stunt tegen het grote Ajax.

Dat zat er echter niet in. Halfweg de eerste helft was de wedstrijd al gespeeld, bij een 0-2 tussenstand voor de Amsterdammers. De openingstreffer kwam op naam van El Ghazi en het was Gudelj die de voorsprong verdubbelde. Ajax blijft dankzij deze zege uiteraard leider.

PSV leed dan weer verrassend puntenverlies. Op eigen veld raakte het niet voorbij degradatiekandidaat Excelsior. De zege leek nochtans binnen na een doelpunt van Pröpper, maar in blessuretijd kreeg de ploeg van Cocu een koude douche met de 1-1 van Hasselbaink.

17/10/2015 18:30Cambuur - AZ Alkmaar1-1
17/10/2015 18:30FC Groningen - Willem II2-1
17/10/2015 19:45Heracles - Ajax0-2
17/10/2015 20:45Utrecht - Roda JC Kerkrade1-1
17/10/2015 20:45PSV - Excelsior1-1