Gorius kent zijn beste periode bij Genk: "Ik heb alle vertrouwen in Peter Maes"

Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Gorius kent zijn beste periode bij Genk: "Ik heb alle vertrouwen in Peter Maes"
Foto: © Photonews

Julien Gorius beleeft zijn beste seizoen bij Racing Genk. De Fransman bloeit helemaal open onder Peter Maes, net zoals eerder bij KV Mechelen. Hij hoopt zo snel mogelijk het niveau van voor zijn blessure te halen.

Door Robby Morren

Genk bezet momenteel de vierde stek in het klassement en dat stemt Gorius tevreden. "We zitten momenteel op schema als we naar het klassement kijken. We hebben geen bonus, maar we hebben ook geen achterstand."

"Er is een hele vernieuwing doorgevoerd ten opzichte van vorig jaar en het werkt, dat is positief. We moeten nu trachten resultaten neer te zetten op verplaatsing."

We hebben ons beste niveau nog niet bereikt

Wat het nog mooier maakt, is dat Genk nog volop aan het groeien is. "We hebben zeker nog groeimarge. Er zijn veel nieuwe spelers, dat vergt aanpassing en er zijn ook heel wat jongeren. We hebben ons beste niveau nog niet bereikt, dat is belangrijk en positief naar de toekomst toe."

"Het seizoen is nog lang, we moeten ons kwalificeren voor play-off 1 en dan zullen we wel verder zien wat mogelijk is. In een jong team ga je ups en downs krijgen dus is het moeilijk om nu al te zeggen wat we dit seizoen kunnen bereiken. Daarnaast is het zeker een doel om het ver te schoppen in de Beker."

Resultaten op verplaatsing

"We hebben al tegen Anderlecht, Gent en Standard gespeeld. Uit de G5 moeten we enkel nog tegen Club Brugge en we hebben er altijd gestaan. Het enige minpunt is dat we te weinig raapten op verplaatsing. Daar hadden we een bonus kunnen opbouwen."

De kentering moet er vanavond komen tegen Waasland-Beveren. "Tegen Anderlecht speelden we goed op verplaatsing, tegen kleinere ploegen deden we het vaak minder. Wij moeten ook op verplaatsing dominant voetballen want we hebben de spelers om dat te doen."

Gorius kent zijn beste periode in Genkse loondienst. "Sinds het begin van het seizoen voel ik me heel goed, ik voetbal met veel vertrouwen. Het is jammer dat ik geblesseerd geraakte, ik zal enkele wedstrijden nodig hebben om opnieuw het niveau van voor mijn blessure te halen. Dat is nu mijn doelstelling."

De komst van Peter Maes lijkt Gorius een boost te geven. "Het is altijd eenvoudiger voor een speler om zich aan te passen aan een coach waar je al mee hebt samengewerkt omdat je zijn manier van werken kent. Die aanpassing is voor mij heel vlot verlopen."

"Bovendien kent de coach mijn kwaliteiten en mijn beperkingen en weet hij hoe hij me het best kan gebruiken. Ik heb veel vertrouwen in hem. Hij is de ideale coach om jongeren beter te maken. Ik ben ervan overtuigd dat hij ons ver zal brengen dit seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties