Tegenstander Gent tankt (een beetje) vertrouwen

Caroline Tonnelier
| 4 reacties
Tegenstander Gent tankt (een beetje) vertrouwen
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De volgende tegenstander van AA Gent in de Champions League heeft zaterdagavond broodnodige punten gepakt in eigen huis. Heel overtuigend was het allemaal niet tegen Malaga, maar de thuisploeg tankte toch wat vertrouwen voor dinsdag.

Sander De Graeve in Valencia

Dat Valencia wisselvallig aan het seizoen begon, mag duidelijk zijn. Voor de partij tegen Malaga stond het negende met een magere negen op éénentwintig. Malaga telde vooraf amper drie punten minder, maar stond op plek zeventien. Op een zakdoek, heet dat.

Onzekere goalie

Heel vlot gingen de openingsminuten niet. Ondanks meer dan zestig procent balbezit zat er veel afval in het spel van de Valencianen. Als we AA Gent één tip mogen geven: zet voldoende druk op de doelman. Doménech kende in de eerste helft meer dan één ‘minder momentje’. Ei zo na kon de spits van de bezoekers daarvan profiteren.

Gaandeweg kwam Valencia nadrukkelijker opzetten. De korte combinaties werden al iets vaker gezocht dan de lange bal en Pablo Piatti, die Bakkali op de bank hield, kon via een afgeweken vrije trap de 1-0 tegen de netten knallen. Een score die even later verdubbeld werd door Gomes met een snoeihard schot.

Stilte na lelijke blessure

Intussen was het stadion al eens volledig stil geworden. Malaga-verdediger Angeleri kwam onzacht in aanraking met zijn doelman en moest op de draagberrie afgevoerd worden. Mestalla wuifde hem uit met een pakkend applaus.

Tot aan de rust bleef de 2-0 op het bord en dat had de thuisploeg toch aan Doménech te danken. Hij maakte zijn foutjes goed door een onterechte strafschop te stoppen. De elfmeter werd overigens uitgelokt door Rosales, ex-AA Gent, die een goeie indruk naliet.

Populaire Bakkali

Dé grote afwezige was Alvaro Negredo. De Spaanse spits had kritiek geuit op het spel van Valencia en vloog zonder pardon de tribune in. Paco Alcacer moest het voorin zien te rooien. Of Negredo tegen Gent ook nog op het strafbankje zal zitten, was nog niet helemaal duidelijk.

Na de rust kregen we heel wat minder te zien. Valencia leed te veel balbezit en Malaga kwam er op de counter af en toe goed uit. Uiteindelijk kregen we iets over het uur dan toch Zakaria Bakkali te zien. Piatti had zijn beste kruit reeds verschoten en mocht uitrusten voor dinsdag.

Belgisch poortje

Bakkali is overigens een populaire vogel in Valencia, zijn invalbeurt werd op applaus onthaald. Ook toen hij Rosales vlotjes door de benen speelde, gingen de handen op elkaar. Maar concreet doelgevaar zagen we niet van de Belg.

En verder? Toch nog een doelpunt in de slotminuten. Ook Valencia mocht het proberen vanop de stip en Dani Parejo miste niet: 3-0, een uitslag die mooier lijkt dan het vertoonde spel.  

Fraai was het niet na de rust, maar voor de koffie toonden de Spanjaarden dat ze een aardig potje kunnen voetballen. Het ontbreekt de ploeg vooral aan regelmaat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties