Getuige van KV Oostende verklaart: "We spreken hier over opzettelijke slagen en verwondingen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 58 reacties
Getuige van KV Oostende verklaart: "We spreken hier over opzettelijke slagen en verwondingen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De fans van KV Oostende raakten gisteren na de wedstrijd bij Club Brugge slaags met de ordediensten. Maar inmiddels is het duidelijk dat de politie het boekje zwaar te buiten is gegaan. Dat werd ons ook bevestigd door onderstaand verhaal.

Door Cédric De Volder

KV Oostende verloor gisteren met het kleinste verschil van Club Brugge. Redenen tot agressie waren er echter niet: de pakweg 1.400 meegereisde fans stonden ook na het laatste fluitsignaal nog vrolijk te zingen en te springen. 

"Die goede sfeer na de wedstrijd viel me ook op", vertelt Benjamien De Vos, in het dagelijkse leven een advocaat. "Het was de eerste keer dat ik dit seizoen naar het stadion trok voor een wedstrijd van KV Oostende."

"Normaal gezien kijk ik op televisie", gaat De Vos verder. "Ik moet overigens zeggen dat dat een stuk veiliger is. Ik ben een fan van KV Oostende, maar helemaal geen fanatiekeling. Ik was dan ook geschokt door de gebeurtenissen na de wedstrijd."

Ook De Vos bevestigt dat de politie zelf het boeltje begon op de stoken. "We liepen langzaam richting bussen en ik zag hoe een agent-in-burger met een wapenstok op het hoofd van een jongeman sloeg."

Ik werd handhandig weggeleid en er werd gedreigd met een stadionverbod. Waarom? Omdat ik mijn burgerplicht heb gedaan

Benjamien De Vos

"De politie mag geweld gebruiken, maar enkel als het strikt noodzakelijk is. Wel, dat was gisteren helemaal niet het geval. En weet je wat misschien nog erger was? De andere agenten zagen alles gebeuren, maar grepen helemaal niet in."

De Vos vindt het dan ook zijn plicht om dat wel te doen. "De politie staat niet boven de wet! En we spreken hier toch over opzettelijke slagen en verwondingen."

"Ik ging op een rustige manier vragen aan de chef van de gevechtseenheid om in te grijpen", besluit De Vos. "Ik werd verbaal aangevallen en hardhandig weggeleid. Ik vroeg vervolgens de naam van de agent, maar ook zonder resultaat."

Bovenstaand filmpje is niet van de beste kwaliteit, maar de beelden spreken voor zich.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties