Deze keuzes zal Preud'homme maken op het Europese toneel

Deze keuzes zal Preud'homme maken op het Europese toneel
Foto: © Photonews

Club Brugge speelt donderdag al de laatste troefkaart uit in de Europa League. Na de nul op zes moet er gewonnen worden bij Legia Warschau. Al lijkt Michel Preud'homme eerder geneigd om het derde toneel te laten vallen.

Door Cédric De Volder

We keren eventjes enkele maanden terug in de tijd. Club Brugge wordt in de kwartfinale van de Europa League uitgeschakeld door Dnipro Dnipropetrovsk, nota bene de latere finalist. 

West-Vlaanderen staat op z'n kop en iedereen is het erover eens dat blauw-zwart een enorme prestatie heeft neergezet op het Europese toneel. Enig probleem: daardoor wordt de titel verloren.

We hebben geleerd uit het verleden

Michel Preud'homme

"Ik ga die keuze geen tweede keer maken", liet Michel Preud'homme dit seizoen voor quasi elke Europese wedstrijd optekenen. "We hebben geleerd uit het verleden." Met andere woorden: de competitie krijgt voorrang.

En zeker nu. Na verliespartijen bij SSC Napoli en FC Midtjylland staat Club met nul op zes eigenlijk nergens. Niemand zal het blauw-zwart kwalijk nemen als er een veredeld B-eltfal wordt opgesteld in de Poolse hoofdstad. 

"De topper van zondag bij RSC Anderlecht is ook simpelweg belangrijk", vertelt Franky Van der Elst. "Bovendien is het verstandig om na een nul op zes in Europa voor de eigen competitie te kiezen."

En dat is niet alles. Felipe Gedoz en Victor Vazquez kampen met kwaaltjes, terwijl Ruud Vormer in de lappenmand ligt. "Het zou dan ook niet slim zijn om risico's te nemen met zo'n jongens."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties