Zorgen in Madrid: wat is er aan de hand met Real?

Caroline Tonnelier
| 6 reacties
Zorgen in Madrid: wat is er aan de hand met Real?
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Momenteel ligt het clubvoetbal even stil omwille van de interlandbreak. Dat betekent dat het extra lang aftellen is naar de Clásico, die binnen twee weken op het programma staat.

Ondanks de afwezigheid van Lionel Messi de voorbije weken kan Barcelona met het meeste vertrouwen uitkijken naar de confrontatie met de aartsrivaal. Real Madrid lijkt intussen op zoek naar zichzelf. 

Dat is al langer het geval, maar dat werd lang verdoezeld door de resultaten. Na de nederlaag in Sevilla maakt men zich nog meer zorgen in Madrid. Wat is er eigenlijk aan de hand met Real?

Cristiano Ronaldo

Wie Real Madrid zegt, denkt natuurlijk onmiddellijk aan Cristiano Ronaldo. De Koninklijke is nog altijd erg afhankelijk van de prestaties van de Portugees. En die vallen dezer dagen een beetje tegen.

In de competitie maakte hij nog maar acht goals. Na elf wedstrijden is van 1,11 doelpunten per competitiewedstrijd. Bovendien maakte hij vijf van die goals in één partij.

Keylor Navas

Keylor Navas is aan een topseizoen bezig. Spijtig genoeg voor Real Madrid is hij momenteel geblesseerd. Niet dat Casilla veel kan verweten worden, maar Navas is dit seizoen gewoon buiten categorie.

De Costaricaan is zowat onklopbaar en hield zijn team al vele keren recht. Met zijn mirakelreddingen sprokkelde hij al behoorlijk wat punten voor de Koninklijke.

De topprestaties van de doelman verdoezelden veel andere problemen. Dat Navas al vele keren dé uitblinker was bij Real, is immers veelbetekenend voor de prestatie van zijn ploegmaats.

Blessurelast

Real Madrid wordt dit seizoen niet gespaard van blessureleed en dat weegt zwaar op de ploeg. Vooral het FIFA-virus sloeg al hard toe bij de Koninklijke.

Bovendien kwamen heel wat blessures op het slechtst mogelijke moment. Op het moment dat een speler in topvorm was, zag Benitez hem uitvallen. Denk maar aan de blessure van James Rodriguez. 

Het zijn ook niet de minsten die aan de kant staan of stonden. James, Bale, Sergio Ramos, Modric, Benzema, Pepe, Marcelo... 

Als je weet dat de eerste vijftien doelpunten van het seizoen gemaakt werden door Benzema, Bale, Cristiano en James, is het evident dat het moeilijk wordt als drie van die vier namen ontbreken. Zeker als de vierde dan ook nog eens minder in vorm is. 

Rafa Benitez

Eigenlijkt ligt Benitez al onder vuur sinds hij aangesteld werd als trainer van Real Madrid. Dat veranderde ook niet toen Real aan de leiding stond. 

De positie van de coach in de kleedkamer lijkt niet al te stevig. Dat Ronaldo zich beter voelde onder Ancelotti is een publiek geheim, maar hij is lang niet de enige speler die zijn twijfels heeft over de beslissingen van de trainer.

Goed en slecht nieuws voor Benitez

Gezien de vele afwezigen is een tweede plaats, op drie punten van Barcelona, uiteraard geen drama. Winst in de Clásico en beide teams staan gewoon weer samen op kop.

Een nederlaag kan Benitez zich echter niet veroorloven. Het goede nieuws voor de Real-coach is dat hij in principe heel wat geblesseerden kan recupereren. 

Bovendien krijgt Ronaldo rust bij Portugal, maar het slechte nieuws is dat hem mogelijk een schorsing wacht nadat hij een slag uitdeelde tegen Sevilla. 

Terwijl Benitez bang afwacht of er geen andere slachtoffers vallen tijdens de interlandbreak, is er ook nog die andere vraag die iedereen bezighoudt. Raakt Messi fit voor de trip naar Bernabeu? Al bewees Barcelona de voorbije wedstrijden de Argentijn niet nodig te hebben om de tegenstand in de pan te hakken...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties