België-Spanje cancelen geen moeilijke beslissing voor De Keersmaecker: "Er stonden mensenlevens op het spel"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 6 reacties
België-Spanje cancelen geen moeilijke beslissing voor De Keersmaecker: "Er stonden mensenlevens op het spel"
Foto: © SC

François De Keersmaecker, de voorzitter van de Belgische voetbalbond (KBVB) vond het naar eigen zeggen geen moeilijke beslissing om de wedstrijd tussen België en Spanje te cancelen. “Er is maar één keuze mogelijk als er mensenlevens op het spel staan”, aldus De Keersmaecker in een eerste reactie.

“Ik heb in de loop van de avond telefoon gehad van de eerste minister. Hij meldde mij dat de regering bij elkaar was en dat ze in contact stonden met het crisiscentrum. Daar sprak men van een reële dreiging. De Premier gaf ons het advies om de wedstrijd niet te laten doorgaan”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

“Ik heb Marc Wilmots verwittigd”

– François De Keersmaecker

“Ik heb geoordeeld dat we in het belang van supporters en spelers en iedereen in het stadion geen risico mochten nemen omwille van de dreiging. Ik heb onmiddellijk het nodige gedaan en alle betrokkenen verwittigd.”

“Ook Marc Wilmots. Hij zal de spelers die nog wakker waren, op de hoogte hebben gebracht. Diegenen die al slapen waren, zullen het nieuws morgenochtend (vandaag, nvdr.) wel vernemen.”

“Maar één keuze mogelijk”

– François De Keersmaecker

Hoe jammer het ook is, toch was het voor De Keersmaecker geen moeilijke keuze om de match af te gelasten. “Ik denk dat er maar één keuze mogelijk is als er mensenlevens op het spel staan.”

“Je kan daar onmogelijk een andere beslissing in nemen. De veiligheid van de mensen komt voor alles. Alle andere redenen doen niet ter zake. Het advies kwam van de regering en wij hebben dat opgevolgd", besluit de bondsvoorzitter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties