UPDATE: ook Henegouwse derby afgelast, wedstrijd Anderlecht in Youth League gaat niet door

UPDATE: ook Henegouwse derby afgelast, wedstrijd Anderlecht in Youth League gaat niet door
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen nacht heeft het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken de terreurdreiging in Brussel van 3 naar 4 - het hoogste niveau - verhoogd. Het Crisiscentrum raadt de voetbalbond namelijk aan om alle wedstrijden in eerste en tweede klasse niet te laten doorgaan. Wij houden u op de hoogte.

UPDATE 17.45u: Intussen maakte Anderlecht bekend dat de wedstrijd in de Youth League tegen Servette Genève niet doorgaat. 

UPDATE 16.20u: De wedstrijd tussen Antwerp en Union kan, na overleg met Binnenlandse Zaken en de politie wel gewoon doorgaan. Dat werd officieel bevestigd door Antwerp. Er worden wel geen zakken en tassen toegelaten. 

UPDATE 15.50u: Op zondag wordt ook de Henegouwse derby afgelast. De veiligheid kan niet gegarandeerd worden. Standard bevestigde intussen dat het duel tegen Kortrijk wél gewoon doorgaat. 

UPDATE 14.45u: Ook de wedstrijd in derde klasse B tussen Hamoir en Beerschot-Wilrijk gaat niet door. Ondertussen is er bevestiging vanuit Beveren, Leuven en Brugge dat er normaal gezien daar wél wordt gespeeld.

UPDATE 13.35u: alvast een supportersclub van Racing Genk gaat niet mee naar OH Leuven. Dat weet VTM. 

RWDM - Doornik is ondertussen ook zeker afgelast. Ook geen WS Brussels - Coxyde in tweede klasse.

UPDATE 12.50u: De Belgische regering is volgens diverse bronnen absoluut not amused dat de drie andere wedstrijden van vanavond vooralsnog doorgaan.

Ondertussen wordt in Mechelen al getwijfeld aan de wedstrijd van morgen, hoorden we uit betrouwbare bronnen. De situatie omtrent de match tussen KV Mechelen en leider Oostende zal op de voet worden opgevolgd.

UPDATE 12.10u: Club Brugge - Zulte Waregem, OHL - Racing Genk en WB - STVV zullen normaliter wél gewoon doorgaan vanavond. Lokeren - Anderlecht was de enige risicomatch van het weekend. Er komen wel extra controles, maar er is vooralsnog geen reden om de matchen niet te laten doorgaan.

UPDATE 11.50u: Lokeren - Anderlecht zal alvast niet doorgaan, omdat de lokale politie gebruik wilde maken van extra federale troepen om de veiligheid te garanderen. Die zijn echter nodig in Brussel.

UPDATE 9.50u: Volgens het bericht dat ons zopas bereikte van de Pro League worden er vanavond GEEN wedstrijden afgelast. Er werd overwogen om de wedstrijden af te gelasten, maar na onderling overleg werd er beslist om niet toe te geven aan de terreur.

Eén kanttekening: de gemeenten waar de matchen plaatsvinden kunnen wel op eigen houtje nog beslissen of de matchen doorgaan of niet.

Was meer politie in Brussel nodig

Er werd wel overwogen om alles af te gelasten, want Binnenlandse Zaken wou meer politie in Brussel stallen. De matchen in de Jupiler Pro League hebben echter ook heel wat politiemensen nodig. 

9u: Volgens Sporza is er momenteel crisisberaad bij de KBVB en de Pro League. "We staan momenteel in contact met de mensen van de Pro League", stelt Thibault De Gendt van de KBVB.

"De bond en de Pro League zullen samen tot een beslissing komen. Als de matchen in eerste klasse worden afgelast, zal tweede klasse sowieso volgen. Dat is al beslist." 

"We bekijken ook of we de afgelasting voor bepaalde matchen niet moeten uitbreiden. Ik denk dan aan de thuismatchen van Brusselse derdeklassers als RWDM en Leopold Ukkel." 

In de loop van de voormiddag komt er een communiqué die uitsluitsel zal geven over de kwestie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties