Spaenhoven reageert op akkefietje: "We zijn fier op onze supporters"

Caroline Tonnelier
| 4 reacties
Spaenhoven reageert op akkefietje: "We zijn fier op onze supporters"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Beerschot-Wilrijk heeft al betere tijden meegemaakt. Na de 3 op 12 is het hoog tijd dat de ambitieuze derdeklasser zich herpakt.

Hoe ze uit deze vormdip achter zich moeten laten? "Niet alleen met woorden, maar vooral met daden", zo beseft coach Spaenhoven. De trainer geeft op de clubwebsite wel toe dat hij verbaasd is. 

Panikeren doet hij echter niet, want hij maakte al eens zoiets mee. Bij Rupel Boom. "Maar toen zij we dat dipje als groep - allemaal samen - te boven gekomen... en hebben we op het einde van de rit zelfs nog de promotie naar tweede klasse afgedwongen."

De spelers werden na de nederlaag tegen Bocholt hard aangepakt. "Ik heb de spelers op die manier nijdig gemaakt, in een poging om een reactie los te weken."

En de supporters, omwille van hun gefluit en kritiek op de spelers. Hij gaf aan dat dit een verlammende invloed had op de spelers. Die woorden vielen niet in goede aarde bij een deel van de supporters. Dat vraag om wat uitleg. 

"De druk is, of was, er sowieso al, de vormcrisis werkte ook ietwat verlammend en daar kwam dan nog die negatieve reactie bovenop. Dat wou ik gewoon even aankaarten. Gewoon vragen op iets meer begrip, om wat meer geduld. Akkoord, ook om mijn spelers wat te beschermen."

"We beseffen maar al te goed dat we over een onwaarschijnlijk fanatieke en trouwe aanhang beschikken" - Hubert Spaenhoven

Er is echter meer. "Wat ongetwijfeld ook meespeelde was het feit dat we van onze tegenstrevers al een tijdje steeds dezelfde commentaren hoorden. Zoiets van: "als KFCO Beerschot Wilrijk in eigen huis niet direct druk op de ketel zet of zelfs op achterstand komt, beginnen hun supporters te morren en worden hun spelers zenuwachtig. En daar moeten wij als bezoekers van trachten te profiteren"

Zijn woorden kwamen harder aan dan bedoeld. "Het was zeker niet mijn bedoeling om onze fans te schofferen. Integendeel zelfs, de spelers en ikzelf beseffen maar al te goed dat we over een onwaarschijnlijk fanatieke en trouwe aanhang beschikken, en die mag gerust ook kritisch ingesteld zijn. Dat hoort zelfs bij het voetballeven op het Kiel. Wij zijn allemaal fier op onze supporters."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties