Analyse De droom van Michel Preud'homme werd even een nachtmerrie

Cédric De Volder
| 22 reacties
De droom van Michel Preud'homme werd even een nachtmerrie

Stefano Denswil en Bjorn Engels in het hart van de defensie. Het was de voorbije weken meermaals de droom van Michel Preud'homme. Maar tijdens de eerste helft tegen RSC Anderlecht werd dat eventjes een nachtmerrie.

Stefano Denswil en Bjorn Engels zijn intrinsiek de twee meest getalenteerde verdedigers in de kern van Club Brugge. Ook Michel Preud'homme weet dat er in play-off 1 punten te verdienen zijn met dat centrale duo.

En dus was het gisteren uitkijken naar 'het debuut' van de Nederlander en het jeugdproduct van blauw-zwart. Want het moet gezegd: in de nacompetitie speel je eigenlijk wekelijks tegen een topclub.

Na amper zes minuten voetballen liep het al fout. Denswil liet Stefano Okaka veel te gemakkelijk komen en de 0-1 stond al op het bord. Engels? Hij stond erbij en keek ernaar. Al moet het gezegd dat ook Thomas Meunier op dat moment nog stond te slapen.

Een halfuurtje later was het nog maar eens prijs. Dennis Praet kreeg de bal ingespeeld in de voeten, niemand zette druk. Praet stak een sigaretje op, niemand zette druk. Praet scoorde, niemand... Ja, dan moet je niet alleen naar de doelman wijzen.

Ik ben helemaal niet tevreden met met de prestatie van de verdediging

Michel Preud'homme

In de tweede helft liep het beter, maar het licht bij Engels ging toch nog even uit. Serge Gumienny besloot even te helpen en het doelpunt van Okaka af te keuren. Om dat even later aan de overkant van het veld te vergeten. Maar dat is een andere discussie.

Toch nog even een verzachtende omstandigheid. Engels en Denswil blijven de twee meest getalenteerde Club-verdediger, maar hebben tijd nodig. Vooral eerstgenoemde moet even wennen na een jaar in de lappenmand.

En wat vindt Michel Preud'homme?

"Ik ben helemaal niet tevreden van de prestatie van de verdediging", aldus Michel Preud'homme. "In de eerste helft verloren we bijna alle duels en op de tweede bal was het telkens veel te slap."

"Die 1-0 en 2-0 zijn doelpunten die we in het verleden ook al slikten tegen Anderlecht. Ik heb voor de wedstrijd al die beelden getoond en opnieuw getoond. En dan nog..."